Binance CEO eist vrijlating van werknemer in Nigeria

Binance CEO Richard Teng beweert dat Tigran Gambaryan in “een gevaarlijke gevangenis zit om controle over Binance te kunnen uitoefenen.” Hij eist vrijlating van zijn medewerker, die al 70 dagen vastzit.

Binance CEO eist vrijlating medewerker

In een blogpost zegt Teng dat de gevangenschap van Gambaryan “een gevaarlijk nieuw precedent heeft geschapen voor alle bedrijven wereldwijd”. Hij voegt eraan dat hij onschuldig is en eist vrijlating.

Gambaryan is de manager van de afdeling Financiële Misdaadbestrijding van de cryptobeurs. In februari dit jaar is hij door de Nigeriaanse autoriteiten vastgehouden samen met zijn collega, de regionale manager voor Binance Afrika, Nadeem Anjarwalla. Het duo was afgereisd naar het land om te overleggen met overheidsfunctionarissen die cryptobeurzen onderzochten.

Beide Binance-medewerkers zijn aanvankelijk zonder aanklacht vastgehouden op basis van een gerechtelijk bevel, voordat Anjarwalla ontsnapte aan wat Teng karakteriseerde als “onwettige detentie”. Vervolgens is het duo en Binance aangeklaagd voor belastingontduiking door de Federale Belastingdienst van Nigeria (FIRS). Ondertussen is Gambaryan overgebracht naar een gevangenis beheerd door het anti-corruptiebureau van het land.

Volgens lokale media zoekt Nigeria de uitlevering van Anjarwalla; een woordvoerder van zijn vrouw beweert vervolgens dat berichten over zijn arrestatie in Kenia niet kloppen. In zijn blogpost benadrukt Teng dat Gambaryan Nigeria bezocht als een “functionele expert in financiële criminaliteit en capaciteitsopbouw in beleidsdiscussies,” en niet naar het land ging als een “‘besluitvormer,’ noch een ‘onderhandelaar.’”

De CEO van Binance publiceert ook een gedetailleerd overzicht van de activiteiten van de beurs in Nigeria de afgelopen twee jaar, en de onderhandelingen met Nigeriaanse wetgevers en toezichthouders. Nigeria ondergaat momenteel een valutacrisis, die volgens Teng door lokale autoriteiten in de schoenen van Binance is geschoven.


The post Binance CEO eist vrijlating van werknemer in Nigeria appeared first on Bitcoinmagazine.nl.