Binance breekt records en bereikt 200 miljoen gebruikers wereldwijd

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld op basis van dagelijks volume, heeft gister gedeeld dat het 200 miljoen gebruikers wereldwijd heeft bereikt. Om deze mijlpaal te vieren, heeft Binance dit nieuws gedeeld op zijn sociale mediakanalen. Ze presenteerden het als een stap richting hun doel om een miljard gebruikers te bereiken, wat neerkomt op één op de acht mensen op aarde.

Binance bereikt 200 miljoen gebruikers

In een bericht op X bedankte Binance zijn gebruikers: “Vandaag vieren we 200 miljoen- en dat is allemaal dankzij JULLIE! Jullie steun is het hart van onze reis naar 1 miljard gebruikers. Hier zijn de sterren van ons verhaal – jullie!”

Binance groeit snel in gebruikers

In 2022 had Binance ongeveer 130 miljoen gebruikers. In 2023 kwamen er 40 miljoen gebruikers bij, waardoor het totaal op 170 miljoen kwam. In de eerste zes maanden van 2024 zijn er al 30 miljoen gebruikers bijgekomen, wat het totaal op 200 miljoen brengt. Als deze groei doorgaat, kan Binance in 2026 wel 300 miljoen gebruikers hebben.

Eerder dit jaar bereikte Binance een ander record. In maart had Binance $100 miljard aan gebruikersactiva in bewaring, wat gemiddeld neerkomt op ongeveer $500 per gebruiker.

Ongeveer 36% van crypto gebruikers gebruikt Binance

Volgens onderzoek van Triple-A bereikte het aantal crypto gebruikers wereldwijd 562 miljoen in 2024, een stijging van 142 miljoen tegenover 2023. Dit betekent dat ongeveer 36% van alle crypto gebruikers Binance gebruikt.

Wettelijke problemen met Changpeng Zhao

Binance lijkt de meeste van zijn juridische problemen achter zich te laten. Oprichter en voormalig CEO Changpeng “CZ” Zhao zit momenteel een straf van vier maanden uit wegens fraude, maar hij heeft spijt betuigd en zit zijn straf uit in een faciliteit in Californië. Met deze problemen grotendeels achter de rug, lijkt Binance klaar voor verdere groei.

Wellicht kan dit ook betekenen dat de native token van Binance, Binance Coin, grote stappen kan maken. Sommige analisten verwachten dat de BNB koers richting de $800 kan duwen.


The post Binance breekt records en bereikt 200 miljoen gebruikers wereldwijd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.