Biljoenenfonds van de Japanse overheid wil misschien bitcoin kopen

Het officiële overheidspensioenfonds van Japan is momenteel de mogelijkheden aan het verkennen om te investeren in bitcoin en crypto. Op dinsdag verzocht het Government Pension Investment Fund (GPIF) om informatie van het volk over niet-liquide assets waar het nog geen geld instopte.

Hierbij denkt het onder andere aan informatie over bossen, boerenland, goud en bitcoin.

Grootste pensioenfonds ter wereld

Het gaat niet zomaar om een fonds, want GPIF is het grootste pensioenfonds ter wereld. In totaal heeft het meer dan 1,4 biljoen dollar aan assets in beheer voor de toekomstige pensionado’s van Japan.

Geen enkel pensioenfonds ter wereld is groter dan GPIF, zo blijkt uit de data van Top1000funds.com. Het fonds investeerde al in staatsobligaties, aandelen, buitenlandse obligaties, buitenlandse aandelen, vastgoed, infrastructuur en private equity.

Dit verzoek van GPIF zorgt voor een potentiële kentering van het bitcoin-landschap in Japan. Qua timing is het ook een opvallende actie, omdat de Japanse premier Fumio Kishida afgelopen maand wetgeving voorstelde om het bestaande verbod op het aanhouden van bitcoin door investeringsfondsen uit de wet te halen.

“Er worden maatregelen genomen om bitcoin toe te voegen aan de lijst met assets die kunnen worden gekocht en vastgehouden door investeringsfondsen”, aldus het voorstel.

De Japanse economie nieuw leven inblazen

Het grote doel van de acties van de overheid is om de Japanse economie nieuw leven in te blazen. Onder andere door zogenaamde Web3-bedrijven meer vrijheid te geven in het land. Eerder besloot Japan namelijk al om de strikte regulering met betrekking tot het lanceren van tokens en belastingen op crypto te verzachten.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers binnen op 67.100 dollar en lijkt het zonnetje voorzichtig weer te gaan schijnen voor de digitale munt. Nadat we eerder deze week nog omlaag klapten tot onder de 61.000 dollar.

Zo zie je maar hoe snel de markt van grote paniek weer kan overslaan op een voorzichtig bullish sentiment. We zijn er nog niet, maar dit zijn wel de ontwikkelingen die nodig zijn om bitcoin er weer bovenop te brengen.

Wat denk jij? Zien we binnenkort weer een nieuwe all-time high voor bitcoin?


The post Biljoenenfonds van de Japanse overheid wil misschien bitcoin kopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.