“Biljoenen Dollars Stromen Binnenkort naar Bitcoin: Instellingen Klaar voor ETF-Investering”

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, heeft in zijn wekelijkse memo aan beleggers onthuld dat instellingen met biljoenen dollars aan activa verwacht worden om in het tweede kwartaal te beginnen met het investeren in bitcoin exchange traded funds (ETF’s). Deze onthulling, gedeeld op sociale media, laat zien dat bitcoin wellicht nog verder kan gaan stijgen, ondanks dat het al een all-time high heeft bereikt.

Bitwise in gesprek met grote partijen

Hougan merkte op dat Bitwise, samen met andere uitgevers van bitcoin ETF’s, betrokken is bij “serieuze due diligence gesprekken” met verschillende grote financiële en zakelijke entiteiten die geïnteresseerd zijn in het krijgen van blootstelling aan bitcoin. Deze entiteiten omvatten grote wirehouses, institutionele consultants en grote bedrijven, hoewel specifieke identiteiten niet werden onthuld.

Volgens Hougan zullen deze entiteiten de “eerste grote geldstromen” naar bitcoin in het tweede kwartaal doen, met de verwachting dat deze stromen gedurende het jaar zullen versnellen. Deze verwachting komt doordat mensen steeds meer vertrouwd raken met digitale financiële producten en inzien dat ze kunnen zorgen voor een gevarieerde investeringsportefeuille.

Snelle groei van bitcoin ETF’s

Sinds hun debuut in de VS op 11 januari hebben bitcoin ETF’s snel meer dan $8,9 miljard aan netto-instroom aangetrokken, waardoor ze tot de meest succesvolle ETF-lanceringen in de geschiedenis behoren. Deze toename van interesse heeft velen binnen de investeringsgemeenschap ertoe gebracht zich af te vragen wie deze opmerkelijke groei aanstuurt.

Het memo van Hougan onthulde dat bitcoin ETF’s een breed scala aan beleggers hebben aangetrokken, van individuele retailbeleggers tot grote entiteiten zoals hedgefondsen en vermogensbeheerders. Hij verklaarde: “De introductie van bitcoin ETF’s werd geprezen als een brug voor professionele beleggers om de bitcoin markt te betreden. Onze ervaring in de afgelopen zeven weken bevestigt dit nadrukkelijk.”

Opmerkelijk is dat ook geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA’s), family offices en durfkapitaalfondsen blootstelling aan bitcoin hebben toegewezen, wat wijst op een breed vertrouwen in het potentieel van deze ETF’s.


The post “Biljoenen Dollars Stromen Binnenkort naar Bitcoin: Instellingen Klaar voor ETF-Investering” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.