Bijna niemand durft bitcoin op dit moment te shorten

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 6,10 procent gestegen naar het huidige niveau van 46.550 dollar. Niets lijkt de digitale munt nog te kunnen stoppen in aanloop naar de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Dat het sentiment momenteel bullish is blijkt wel op de institutionele markt.

Waar vrijwel alle fondsen een kapitaalinstroom zagen, was het short bitcoin fonds met Solana de enige die een uitstroom moest opschrijven.

Is dit een bullish signaal?

Eerder voorspelden veel mensen dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs weleens een “buy the rumor, sell the news” gebeurtenis zou kunnen zijn, maar dat geloof lijk nu helemaal te verdwijnen.

Alle instromen bij de grote beleggingsproducten voor institutionele spelers vertellen een ander verhaal.

Zo wist de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste bitcoin-fonds ter wereld, een handelsvolume van 500 miljoen dollar te noteren op 8 januari. Daarmee scoorde het beter dan 99 procent van alle 3.000 ETFs die momenteel op de markt gebracht zijn.

Vandaag zou het weleens kunnen gebeuren dat de SEC de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten definitief van goedkeuring voorziet. Dan gaan we eindelijk de echte reactie van de bitcoin koers zien.

Optimistisch over 2024

Iedereen is op dit moment optimistisch over het jaar 2024 en dat lijkt logisch, want naast de Spot Bitcoin ETFs komt er voor bitcoin ook nog een halving aan in april. In het verleden volgde op iedere halving een bullmarkt voor de digitale munt.

Daarnaast verwacht de markt een gigantische hoeveelheid van 1,50 procent aan renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat het optimisme rondom bitcoin momenteel enorm is, wat we ook terugzien in de welbekende Fear & Greed Index. Deze index geeft vandaag een score van 76/100, wat volgens de index betekent dat er “extreme hebzucht” in de markt is.

Dat kan een topsignaal zijn, maar het kan ook het begin van een bullmarkt markeren.


The post Bijna niemand durft bitcoin op dit moment te shorten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.