Bijna $1 Miljard aan Bitcoin Opties Vervalt Vandaag: Duwt Dit de Prijs Omhoog?

Vandaag zal bijna $1 miljard aan bitcoin optiecontracten aflopen. Dit is redelijk bullish en komt na het herstel van de markt na de dip die ontstond na de lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Veel mensen speculeren dat het aflopen van de derivaten op bullish zijn voor de prijs van bitcoin gedurende het weekend.

22.000 bitcoin optiecontracten lopen af

De afloop betreft ongeveer 22.000 bitcoin optiecontracten, met een waarde van $960 miljoen. Ondanks dat het kleiner is dan de enorme afloop van vorige week, is het een aanzienlijk volume aan contracten die hun einde naderen.

De put/call ratio staat op 0,66, wat wijst op een overwicht van calls of lange contracten ten opzichte van puts of korte contracten. Een opvallend punt is het ‘max pain point’ op $42.000, waar de maximale verliezen zouden optreden, toch blijft er aanzienlijke interesse op de $50.000 prijs met 14.191 call contracten gewaardeerd op $610 miljoen, en op de $45.000 stakingsprijs met 12.307 call contracten.

Met een overwicht aan calls ten opzichte van puts, en grote interesse op hogere stakingsprijzen, duidt dit op een optimistische marktverwachting voor bitcoin op de korte termijn!

Herstel in de cryptomarkt

De cryptomarkt heeft deze week stabiliteit getoond, met een trend naar lagere relatieve en impliciete volatiliteit zoals opgemerkt door Greeks Live. De introductie van bitcoin spot ETF’s wordt gezien als een factor die stapsgewijs kapitaal naar de markt brengt, ondanks dat Grayscale toch veel bitcoin aan het verkopen is. Verder is er groeiende speculatie rondom het bitcoin halvings moment, waardoor veel mensen een prijsstijging verwachten. Toch kan het zijn dat dit al grotendeels ingeprijsd is in de prijs van bitcoin.

Tegelijkertijd met bitcoin ziet ook de Ethereum markt een groot aantal contracten van 230.000 Ethereum contracten aflopen vandaag. Dit heeft ongeveer een waarde van $530 miljoen. De put/call ratio voor deze contracten is 0,33, wat wijst op een sterkere neiging tot verkoop van lange contracten. Het ‘max pain point’ voor Ethereum opties komt overeen met de huidige spotmarktprijs op $2.300. Ten opzichte van bitcoin, zijn mensen volgens deze gegevens dus minder bullish op Ethereum.


The post Bijna $1 Miljard aan Bitcoin Opties Vervalt Vandaag: Duwt Dit de Prijs Omhoog? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.