Biden’s crypto-dilemma: Wat brengt 28 mei?

Cryptomarkten zijn altijd in beweging en de politiek speelt daar een grote rol in. Donald Trump liet onlangs tijdens een evenement voor Trump NFT-houders zijn steun voor de cryptomarkt zien. Hij beweerde dat de huidige regering geen goed begrip heeft van hoe cryptocurrency werkt. Volgens Trump verdient hij daarom meer stemmen omdat hij pro-crypto is.

Democraten krijgen kans om zichzelf te bewijzen

De Democraten hebben nu de kans om deze beweringen te weerleggen. Ze kunnen hun pro-crypto status bevestigen door het Accounting Bulletin No. 121 te ondertekenen. Als dit wet wordt, zou het hun houding tegenover crypto veranderen. Joe Biden heeft tot 28 mei 2024 om te beslissen of hij het wetsvoorstel wil vetoën of ondertekenen.

Het wetsvoorstel is al aangenomen met 60 tegen 38 stemmen, waaronder 48 Republikeinen, 1 onafhankelijke en 11 Democraten. Als Biden het veto gebruikt, verliest het Congres de mogelijkheid om het te overschrijven.

Biden’s standpunt en de Reactie van de SEC

Joe Biden heeft eerder gezegd dat hij het wetsvoorstel zou vetoën als het op zijn bureau terechtkomt. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft het voorstel verdedigd. Veel mensen geloven dat het doel is om het moeilijk te maken voor cryptohouders om bankdiensten te gebruiken. Daarom worden de Democraten vaak als anti-crypto beschouwd.

Het voorstel van de SEC stelt dat banken de digitale tokens van hun klanten op de balans moeten laten zien, wat kan leiden tot enorme kapitaalkosten. Het Huis van Afgevaardigden heeft gestemd voor een resolutie die dit beleid afkeurt.

De beslissing van biden

Joe Biden heeft tot 28 mei 2024 om te beslissen of hij de resolutie wil vetoën of ondertekenen en wet maken. Het laatste zou een beter beeld schetsen van de Democraten, omdat het aangeeft dat ze de industrie ondersteunen en daarmee cryptohouders. Dit zou het beeld dat Donald Trump tijdens zijn evenement voor NFT-houders creëerde, uitdagen.

Donald Trump kreeg meer populariteit nadat hij op een vraag antwoordde dat hij geen bezwaar zou hebben tegen het accepteren van Bitcoin en andere cryptocurrencies als bijdragen aan zijn campagnes.

Ether ETF en de markt

Dit gebeurt op een moment dat de Ether ETF aan momentum wint. De SEC zal naar verwachting deze week akkoord geven aan twee aanvragers. Dit zou Ether’s markt aantrekkingskracht kunnen vergroten, wat mogelijk een vergelijkbare reis initieert als die van Bitcoin na de goedkeuring van zijn ETF-aanvragen in januari van dit jaar.

De prijs van ETH is in de afgelopen 24 uur met 2,02% gestegen, met 27,36% in de afgelopen 7 dagen en 20,75% in de afgelopen 30 dagen. Het nadert de psychologische mijlpaal van $ 4.000, die naar verwachting in de komende weken zal worden overschreden als de aanvragen goedkeuring krijgen van de Commissie. Ether’s vroege weerstand ligt bij $ 3.900.

Actiepunten voor Investeerders

  • Blijf geïnformeerd: Volg het laatste nieuws over crypto-regelgeving en marktonwikkelingen.
  • Analyseer technische indicatoren: Begrijp de marktdynamiek en de factoren die prijsbewegingen beïnvloeden.
  • Diversifieer je portfolio: Overweeg verschillende activa om risico’s te spreiden.
  • Neem weloverwogen beslissingen: Weeg de voor- en nadelen af voordat je investeert, vooral in een volatiele markt zoals crypto.

De beslissing van Joe Biden over het Accounting Bulletin No. 121 heeft grote gevolgen voor de cryptomarkt en de politieke perceptie van crypto. Dit is een cruciaal moment voor investeerders om op de hoogte te blijven en strategische beslissingen te nemen. Het ondersteunt de groei en legitimiteit van cryptocurrencies en biedt potentiële winsten voor degenen die bereid zijn om te investeren.

 


The post Biden’s crypto-dilemma: Wat brengt 28 mei? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.