Biden laat zich uit over renteverlaging

De koers van bitcoin stijgt licht, nadat de Amerikaanse president Joe Biden zich positief uitliet over een mogelijke renteverlaging.

De inflatiecijfers uit het CPI-rapport over de afgelopen maand waren hoger dan verwacht. De Amerikaanse inflatie bedroeg in maart namelijk 3,5%, Toch zei Biden dat hij voor het einde van het jaar een renteverlaging verwacht.

Tijdens een persconferentie in Japan vertelt de Amerikaanse president het volgende:

‘Ik blijf bij mijn voorspelling dat er nog voor het einde van het jaar een renteverlaging zal plaatsvinden. Dit kan een maand of zo uitgesteld worden, daar ben ik niet zeker van.”

Hij voegde eraan toe: “We weten niet zeker wat de Fed gaat doen, maar kijk, we hebben de inflatie al drastisch verlaagd van 9% naar bijna 3%.”

Doorgaans zijn lagere rentes goed voor risicovollere en volatielere activa zoals bitcoin. Lagere rentes zorgt er daarnaast voor dat “nieuw geld” goedkoper wordt, wat weer goed is voor het schaarse bitcoin. Tegelijk zorgt hoge inflatie ook voor een positief verhaal rondom bitcoin, omdat bitcoin als schaars geld de titel “inflatiebestendig” opgeplakt heeft gekregen.

De koers van bitcoin schommelt momenteel rond de $70.800, een stijging van 2,5% na de daling van gisteren.

Gisteren was er verder ook een ommekeer te zien in de zogenoemde outflow van Bitcoin ETF’s. Er werd $123,7 miljoen in de financiële producten geïnvesteerd, een inflow dus!

Opvallend was de lage outflow van GBTC van Grayscale. Dit was namelijk het laagste getal in lange tijden: minus $17,5 miljoen. Mogelijk dat de hoge inflatiecijfers toch meer mensen naar bitcoin duwen.


The post Biden laat zich uit over renteverlaging appeared first on Bitcoinmagazine.nl.