Biden-administratie aanwezig bij Bitcoin bijeenkomst in DC

Amerikaans congreslid Ro Khanna, die het 17e district van Californië vertegenwoordigt, organiseert in juli een belangrijke bijeenkomst over Bitcoin en blockchain in Washington D.C. Dit werd onthuld in een privé-email van Khanna’s kantoor. Wat hier bijzonder aan is, is dat er mensen uit het team van Joe Biden aanwezig zullen zijn.

Biden-administratie is aanwezig bij Bitcoin evenement

De bijeenkomst is bedoeld om te bespreken hoe de Verenigde Staten “Bitcoin en blockchain-innovatie” kunnen behouden en bevorderen. Volgens de email zullen ambtenaren van de Biden-administratie, het Huis en de Senaat aanwezig zijn, samen met de Amerikaanse zakenman Mark Cuban.

Joe Biden’s houding tegenover crypto

De Biden-administratie heeft de afgelopen vier jaar een vijandige houding aangenomen tegenover de Bitcoin- en crypto-industrie. In mei 2023 vergeleek president Biden cryptohandelaren met “rijke belastingontduikers”. Zijn administratie publiceerde in maart een economisch rapport dat zeer kritisch was over Bitcoin en Proof of Work, terwijl het een Centrale Bank Digitale Munt (CBDC) promootte.

Ook stelde de Biden-administratie een belasting van 30% voor op elektriciteit die wordt gebruikt voor Bitcoin miners, omdat dit de overgang naar een lage-emissie-energie toekomst zou belemmeren.

Op 31 mei veto’de president Biden wetgeving die het mogelijk zou maken voor streng gereguleerde financiële instellingen om Bitcoin en cryptocurrencies in bewaring te houden. In april arresteerde het ministerie van Justitie (DOJ) de oprichters en CEO van de Samourai-wallet, een populaire Bitcoin-mixdienst, op beschuldiging van witwassen.

Mogelijke reactie op Donald Trump’s crypto steun

Deze bijeenkomst lijkt een reactie te zijn op de recente steun van voormalig president Donald Trump voor de Bitcoin industrie. Trump is de eerste president die Bitcoin Lightning-betalingen accepteert voor campagne donaties.

Hij beloofde ook om “Biden’s oorlog tegen crypto te beëindigen” en ervoor te zorgen dat de toekomst van Bitcoin en crypto in Amerika ligt. Eerder deze week organiseerde Trump een ronde tafel in Mar-a-Lago met grote Bitcoin miners en beloofde hij steun voor Bitcoin miners in zowel Washington D.C. als wereldwijd.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1801776943370510667

Eerder deze week werd ook al gemeld dat de Biden-administratie in gesprek is om crypto donaties te accepteren via Coinbase Commerce, net zoals Trump ook is begonnen met het accepteren van donaties via hetzelfde platform.


The post Biden-administratie aanwezig bij Bitcoin bijeenkomst in DC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.