Bhutan is van plan om in 2025 fors te gaan opschalen met bitcoin mining

Het piepkleine Aziatische landje Bhutan is van plan zijn bitcoin mining plannen verder op te schroeven. Volgens Bloomberg zijn de investeringstak van Bitdeer Technologies Group en Bhutan van plan om uit te breiden.

Druk Holding & Investments werkt samen met Bitdeer om de mining farms in het land te verdrievoudigen. Bitdeer is een aan de Nasdaq beursgenoteerd bedrijf.

Chief Business Officer van Bitdeer, Matt Linghui Kong, vertelt aan Bloomberg dat de verbeteringen er voor zullen zorgen dat de rekenkracht van het koninkrijk in de Himalaya zal verdubbelen. Bhutan zou momenteel in totaal 600 megawatt aan capaciteit hebben. Het opschalen moet allemaal in de eerste helft van 2025 gaan gebeuren.

Dat Bhutan met bitcoin mining bezig was, was lange tijd onbekend; totdat er ineens informatie naar buiten kwam tijdens de faillissementsprocedure van FTX. Sindsdien heeft het meerdere malen (via partnerbedrijven) publiekelijk bekend gemaakt hoe het er voor staat.

Ook op satellietbeelden is nu duidelijk te zien dat er een aantal bitcoin mining farms zijn. Forbes ging op onderzoek uit en heeft nu vier mining farms geïdentificeerd via bronnen en satellietbeelden van Planet Labs, Satellite Vu en Google Earth.

Met de aanstaande halving, die naar verwachting op 20 april gaat plaatsvinden, zullen bitcoin miners ineens maar 3,125 BTC per block verdienen. Dat is de helft van de 6,25 BTC die ze nu krijgen; waardoor de inkomsten ineens zullen dalen. De transactiekosten zijn daarnaast ook nog eens erg laag, dus de minst efficiënte miners zullen het zwaar krijgen. De enige oplossing? Afschalen, óf hopen dat de bitcoinkoers zal stijgen.


The post Bhutan is van plan om in 2025 fors te gaan opschalen met bitcoin mining appeared first on Bitcoinmagazine.nl.