Beursgenoteerd gamingbedrijf wil $100 miljoen in cryptovaluta investeren

Boyaa Interactive, een van de grootste gamingbedrijven van China, deelt in een officiële verklaring dat het van plan is te investeren in cryptocurrency’s.

Investeringen

Boyaa is beursgenoteerd in Hong Kong en wil  nu met name beleggen in bitcoin en ethereum. De enige limiet die ze hebben gesteld is dat ze binnen een jaar níet meer dan $100 miljoen dollar zullen investeren.

Deze stap van Boyaa Interactive wordt door analsiten gezien als een bullish indicator dat institutionele beleggers weer geïnteresseerd raken in cryptovaluta. Aan het begin van de bullmarkt in 2020 was het bijna wekelijks nieuws dat een techbedrijf bitcoin op de balans zetten. Behalve de bekende namen zoals Tesla, Square (Block) en MicroStrategy volgden er een waslijst aan kleinere bedrijven.

In de verklaring verklaarde het bedrijf dat ze van plan zijn om BTC, ETH, USDT en USDC te kopen. Opvallend genoeg dus ook twee stablecoins:

“De soorten cryptocurrency’s die kunnen worden gekocht, moeten voldoen aan de behoeften van de strategie  van onze bedrijfsontwikkeling en asset-allocatie, en moeten worden geëvalueerd en goedgekeurd door de divisie die verantwoordelijk zijn voor ‘virtual asset management’ en ‘risk control’.”

“De cryptocurrency die op basis van de aankoopvergunning moet worden gekocht, moet een cryptocurrency zijn met een goede marktliquiditeit, een grote marktkapitalisatie, algemeen erkend door de markt, en een relatief lange termijn waarde.”

De verwachting is dat het gaat om een investering van $45 miljoen in zowel bitcoin als ethereum, terwijl er dan niet meer dan $10 miljoen in Tether (USDT) en US Dollar Coin (USDC) worden gestopt.

In een persbericht in augustus verklaarde het bedrijf al dat ze een budget van $5 miljoen hadden apart gezet voor investeringen in cryptocurrency’s.


The post Beursgenoteerd gamingbedrijf wil $100 miljoen in cryptovaluta investeren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.