Beste Nederlandse Crypto Exchanges van 2023 – Vergelijk Crypto Platformen

Een Nederlandse crypto exchange biedt een veilig platform waarop je op een verantwoorde manier in crypto kunt handelen. Tegenwoordig hebben steeds meer van de beste crypto exchanges een licentie in Europa en soms zelfs specifiek in Nederland. Met zoveel keuze is het belangrijk om het juiste crypto platform te vinden die aansluit bij jouw beleggingsstrategie. Wij zetten onze top 5 op een rijtje.

 

Top 5 Nederlandse Crypto Exchanges van 2023

 1. eToroBeste crypto exchange van Nederland met een uitstekend aanbod en een kans om je portfolio te diversifiëren naar andere assets. Ideaal voor beginners door handige tools als CopyTrader en Smart Portfolios.
 2. Coinbase – Behoort tot de grootste crypto exchanges ter wereld. Aanrader voor een betrouwbaar en gerenommeerd crypto platform. Zowel voor beginnende als ervaren beleggers dankzij een uitstekend leertraject en een Advanced Trading sectie.
 3. Kucoin – Beste Nederlandse crypto exchange voor altcoin projecten. Biedt meer dan 700 cryptocurrency’s, maar ook drie mogelijkheden om passief geld te verdienen en een native coin waar je handelt met korting.
 4. OKX – Beste crypto exchange van Nederland qua kosten. Betaal hier de laagste transactiekosten en maak gebruik van zowel de CEX als DEX om te investeren in de nieuwste crypto projecten.
 5. Bitvavo – Écht Nederlandse crypto exchange met hoofdkantoor in Amsterdam. Uitstekend platform waar je zonder toeters en bellen eenvoudig in tal van crypto kunt handelen. Scoort het hoogst op betrouwbaarheid dankzij strenge regulatie door DNB.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Vergelijk en kies de beste crypto exchange van Nederland

De keuze voor de beste Nederlandse crypto exchange hangt gedeeltelijk af van persoonlijke voorkeuren en wat je zoekt in een handelsplatform. Veel van de beste exchanges bieden uitgebreide hulpmiddelen en programma’s om je kennis over crypto te vergroten, terwijl andere platforms juist inzetten op een minimalistisch en gebruiksvriendelijk platform. We zetten de beste crypto exchanges voor je op een rijtje.

eToro – Beste crypto exchange van Nederland

eToro onderscheidt zich als een van de beste crypto platforms van Nederland en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Het platform biedt een duidelijke interface en een uitgebreid aanbod aan handelsopties, waaronder cryptocurrency’s, aandelen, ETF’s en grondstoffen.

Een van de grootste voordelen van dit platform is de CopyTrader tool. CopyTrading geeft inzicht in de portfolio’s van deskundige beleggers. Dit biedt een duidelijk beeld van hun handelsvolume en marges, en stelt je zelfs in staat hun gehele portfolio over te nemen en toekomstige acties automatisch te kopiëren. Voor beginners biedt eToro ook een van de beste demo accounts op de markt, waar je zonder risico kunt handelen met fictief kapitaal van $100.000. Hiermee kun je aan het platform wennen en het handelen zelf.

eToro blinkt ook uit met zijn Smart Portfolios, waar het crypto trading platform onder andere ETF-achtige crypto portfolio’s biedt die beheerd worden door het eToro-team. Deze portfolio’s bestaan uit een selectie van cryptocurrency’s en volgen het koersverloop van deze assets, wat het een robuuste lange termijn investering maakt.

Wat betreft de kosten is eToro niet de goedkoopste Nederlandse crypto exchange, maar met een maximum van 1% transactiekosten en gratis stortingen scoort het platform alsnog hoog op kostenefficiëntie. Als je wilt uitbreiden naar aandelen en ETF’s, betaal je zelfs 0% commissie, wat dit een ideale broker maakt voor een divers portfolio.

Voor beleggers die vaak onderweg zijn, biedt eToro een uitstekende mobiele app voor iOS en Android, waarmee je je investeringen altijd kunt volgen.

eToro komt bij ons als beste crypto exchange van Nederland naar voren en scoort hoog op vrijwel al onze criteria.

Aanbod crypto90+
Fiat geld stortingskostenGeen
Kosten om crypto te kopen1%
Ingebouwde wallet?Ja
Beste featuresCopyTrader, Smart Portfolios, iDEAL, app en breed aanbod naast crypto

Voordelen:

 • Beste crypto exchange van Nederland overall
 • Handige ingebouwde wallet
 • Gereguleerd door meerdere toezichthouders in Europa
 • Beste crypto app op de markt
 • Behulpzame tools, zoals CopyTrader en Smart Portfolios

Nadelen:

 • Crypto aanbod is wat lager dan gespecialiseerde crypto platforms

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Coinbase – Een van de grootste crypto exchange op de markt

Coinbase heeft zich door de jaren heen ontpopt tot een van de vooraanstaande crypto exchanges, zowel in Nederland als internationaal, en dat succes is zeker niet ongegrond. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke introductie tot de wereld van cryptocurrency, wat het een uitstekende keuze maakt voor beginnende investeerders.

Met zijn gebruiksvriendelijkheid en wereldwijde ervaring biedt Coinbase, ondanks zijn eenvoudige interface, zeer goede tools die ook voor de gevorderde belegger waardevol zijn. De “Advanced Trade” sectie, met onder meer TradingView integratie, veel beschikbare cryptocurrency en gedetailleerde, real-time marktinformatie, is ideaal voor wie dieper in de materie wil duiken.

coinbase platform

Een minder punt van Coinbase zijn de relatief hoge kosten, met een standaardcommissie van 1,49% op aankoop- en verkooporders. Ook zijn er extra kosten bij stortingen via methoden als PayPal of credit cards, die oplopen tot 3,99% van het stortingsbedrag.

Ondanks enkele uitdagingen blijft Coinbase een voortreffelijk crypto trading platform. Dit is te danken aan de gebruiksvriendelijke interface, een uitgebreid assortiment van meer dan 10.000 assets in zowel de DEX als CEX, en een geïntegreerde NFT-marktplaats. Bovendien biedt het stakingsmogelijkheden voor zo’n 100 cryptocurrencies.

Als extra voordeel biedt het crypto platform het Coinbase “Earn” programma, waarbij je crypto kunt verdienen terwijl je tegelijkertijd meer leert over cryptomunten via het ingebouwde leertraject. Ondanks de hogere kosten, vinden wij dat de voordelen van deze top crypto exchange ruimschoots opwegen tegen de nadelen, vooral voor nieuwe beleggers die een goede start willen maken.

Aanbod crypto250+ (1000+ met de DEX)
Fiat geld stortingskosten3,99% op debit/creditcards en PayPal
Kosten om crypto te kopenVanaf 1,49%
Ingebouwde wallet?Ja
Beste featuresCEX en DEX, Coinbase Earn programma, Advanced Trader, ingebouwde wallet

Voordelen:

 • Een van de beste crypto platformen van Nederland voor beginners
 • Non-custodial wallet
 • Razendsnelle stortingen
 • Staking mogelijkheden
 • Coinbase Earn
 • Zeer hoge liquiditeit

Nadelen:

 • Hoogste kosten uit de lijst

Kucoin – Beste Nederlandse crypto exchange voor altcoins

Kucoin onderscheidt zich als een van de beste Nederlandse crypto exchanges, met name op het gebied van nieuwe cryptomunten. Weinig platforms zijn zo snel in het lanceren van de nieuwste altcoins. Bovendien navigeer je razendsnel door alle projecten dankzij het zeer fijne interface en heb je naast crypto ook de optie om te handelen in derivaten van crypto en crypto pairs.

Een belangrijk voordeel van Kucoin is de diversiteit aan opties om passief inkomen te genereren. Zo biedt Kucoin Lending de mogelijkheid om leningen te verstrekken tegen rente. Daarnaast zijn er de Kucoin trading bots, die automatische transacties uitvoeren op basis van jouw voorkeuren.

kucoin beste nederlandse crypto exchange

Verder profiteren houders van de eigen munt, KuCoin Token (KCS), van een bonus: 50% van de dagelijkse handelskosten wordt verdeeld onder investeerders met minimaal 6 KCS. Ook qua kosten scoort Kucoin goed. Zo zijn er lage stortingskosten voor euro’s, en de commissie voor het aankopen van crypto begint al vanaf 0,1%. Als je deze kosten betaalt met KCS krijg je hier zelfs korting op.

Tot slot heeft Kucoin een moderne app die in 2022 uitgebracht is en een moderne look en feel heeft. Kortom, Kucoin is een top crypto exchange in Nederland, niet alleen voor het snel investeren in nieuwe projecten, maar ook vanwege de uitgebreide mogelijkheden om inkomsten te genereren – meer dan bij veel andere exchanges.

Aanbod crypto700+
Fiat geld stortingskostenAfhankelijk van storting
Kosten om crypto te kopenVanaf 0,1%
Ingebouwde wallet?Ja
Beste featuresKucoin Lending, KCS token voor extra korting, staking, moderne app, crypto derivaten

Voordelen:

 • Wordt gezien als een van de beste crypto exchanges voor altcoins
 • Uitstekende geïntegreerde wallet
 • Groot aanbod van 700+ assets
 • 3 manieren om passief geld te genereren
 • Derivatenhandel voor crypto mogelijk

Nadelen:

 • Vooraf onduidelijk wat precies je transactiekosten zijn

OKX – Beste Nederlandse crypto exchange met een CEX en DEX

OKX is een van beste crypto platforms van Nederland en is vooral geliefd door de P2P-marktplaats. Dit betekent dat je rechtstreeks kunt handelen met andere investeerders zonder tussenpersoon. De DEX (gedecentraliseerde exchange) van OKX is een uitstekende plek om minder bekende crypto projecten te ontdekken.

De centrale exchange van OKX biedt zelf al een mooi aanbod van 370 cryptocurrency’s, maar de OKX DEX voegt daar nog duizenden van de beste altcoins aan toe. OKX biedt ook de mogelijkheid om te investeren in futures, opties en swaps voor crypto.

okx aanbod

Voor investeerders die geïnteresseerd zijn in staking, is OKX ook een van de beste crypto exchanges van Nederland. Voor het beschikbaar stellen van Bitcoin voor staking kun je bijvoorbeeld een aantrekkelijke APY van 5% verdienen.

OKX integreert TradingView voor het opzetten van signalen voor bepaalde crypto projecten, wat ideaal is voor ervaren beleggers. Bovendien staat OKX bekend om snelle uitbetalingen, waarbij opgenomen crypto vaak binnen 5 minuten in je wallet verschijnt. Deze twee voordelen maken OKX een uitstekende keuze voor daytraders.

Samenvattend is OKX een goede keuze voor de meer ervaren investeerder. Om optimaal gebruik te maken van deze exchange, is het belangrijk vertrouwd te zijn met DEX en staking. Voor wie minder behoefte heeft aan een snelbewegende P2P markt, kan een andere Nederlandse crypto exchange, zoals eToro, een betere keuze zijn.

Aanbod crypto370+ (1000+ met de DEX)
Fiat geld stortingskostenAfhankelijk van wisselkoers
Kosten om crypto te kopenTot 0,1%
Ingebouwde wallet?Ja
Beste featuresGoede stakingsmogelijkheden, CEX en DEX, lage kosten, TradingView integratie

Voordelen:

 • Beste crypto exchange van Nederland voor daytraders en ervaren beleggers
 • Uitgebreide Web3-wallet
 • Zowel een CEX als een DEX voor p2p trading
 • Ook crypto derivaten
 • Goedkoopste crypto exchange qua transactiekosten

Nadelen:

 • Stortingskosten variëren

Bitvavo – Zeer betrouwbare Nederlandse crypto exchange met gebruiksvriendelijk platform

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo is al sinds 2018 actief in de Nederlandse crypto markt en biedt een no-nonsense platform specifiek gericht op efficiënte handel in cryptocurrency’s. Je zult hier geen uitgebreide tools vinden, maar het is ideaal als je je eigen resources hebt en enkel een simpel maar efficiënt platform zoekt.

Dit brengt uiteraard zowel voor- als nadelen met zich mee. Hoewel Bitvavo relatief beperkt is in functies en analyse-opties, is het zelfs voor beginners gemakkelijk om aan de slag te gaan bij dit crypto trading platform. Het platform is echter vooral geschikt voor beleggers met een hoog handelsvolume, waardoor je bij Bitvavo voordelig uit bent.

bitvavo nederlandse crypto exchanges

Als je niet zo actief trade, zit je alsnog goed bij Bitvavo met commissiekosten tot slechts 0,25%. Daarnaast is de Nederlandstalige mobiele app – evenals de desktop versie – enorm eenvoudig in gebruik. Je kunt hier eveneens gebruikmaken van handige betalingsmethodes zoals iDEAL.

Als Nederlandse crypto exchange staat Bitvavo bekend als een van de meest betrouwbare in de markt en dit komt door het strenge toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit brengt echter enige beperkingen met zich mee, zoals te zien in het aanbod van iets meer dan 200 munten die beschikbaar zijn op het platform, wat minder is dan gemiddeld.

Als je op zoek bent naar een eenvoudig platform zonder veel extra’s, en waar je tegen lage kosten in de beste crypto kunt handelen, dan is Bitvavo ongetwijfeld een van de beste crypto trading platforms in Nederland.

Aanbod crypto200+
Fiat geld stortingskostenGeen
Kosten om crypto te kopenTot 0,25%
Ingebouwde wallet?Ja
Beste featuresBetrouwbaarheid, gebruiksvriendelijk platform, lage commissie, geen stortingskosten

Voordelen:

 • Zeer betrouwbaar crypto trading platform met hoofdkantoor in Amsterdam
 • Mobiele crypto exchange met iDEAL betalingsmogelijkheden
 • Lage fees, vooral als je in hogere volumes handelt
 • Geen stortingskosten
 • Gereguleerd door DNB

Nadelen:

 • Relatief lager aanbod

Vergelijkingstabel kosten Nederlandse crypto exchanges

Crypto exchangeStortingskostenCommissie voor cryptoCrypto aanbodWallet?
eToroGeen1%90+Ja
Coinbase3,99%Vanaf 1,49%250+Ja
KucoinAfhankelijk van stortingVanaf 0,1%700+Ja
OKXAfhankelijk van stortingTot 0,1%370+Ja
BitvavoGeen voor SEPA-betalingen, 2% voor e-walletsTot 0,25%200+Ja

Waarom en wat voor kosten heeft een crypto trading platform?

Bij een Nederlandse crypto exchange zijn er kosten verbonden aan het leveren van handelsdiensten en het onderhoud van hun systemen. Enkele belangrijke kosten die je vaak tegenkomt bij een crypto trading platform zijn:

 1. Handelskosten: Deze kosten worden in rekening gebracht bij het kopen of verkopen van crypto op het platform. Ze worden doorgaans berekend als een percentage van het handelsbedrag en kunnen variëren per exchange.
 2. Stortings- en opnamekosten: Veel Nederlandse crypto exchanges brengen kosten in rekening voor het storten van fiatgeld of cryptocurrency’s op je account, evenals voor het opnemen van geld van het platform naar je persoonlijke wallet.
 3. Inactiviteitskosten: Sommige van de beste Nederlandse crypto platforms hanteren kosten voor accounts die gedurende een bepaalde periode niet worden gebruikt. Deze kosten kunnen verschillen per platform, dus het is raadzaam de voorwaarden zorgvuldig te lezen om onverwachte kosten te vermijden.
 4. Aanvullende kosten: Er kunnen ook kosten zijn voor het gebruik van geavanceerde handelsfuncties, zoals margin trading, of voor het toegang krijgen tot premium accountfuncties op de beste crypto exchanges. Het is altijd verstandig om een volledig overzicht van alle mogelijke kosten te bekijken voordat je een account opent bij een exchange.

Wat is de goedkoopste crypto exchange?

eToro onderscheidt zich als een van de top crypto exchanges op het gebied van kosten. De aantrekkelijkheid van eToro schuilt in de heldere en lage kostenstructuur, met concurrerende transactiekosten en geen verborgen kosten. Dit maakt dit crypto platform volledig transparant en extra aantrekkelijk voor wie heldere inzicht wil hebben in de kosten, zonder diepgaand onderzoek te hoeven doen naar de algemene voorwaarden of een ingewikkelde kostentabel.

Het platform onderscheidt zich verder met gebruiksvriendelijke (gratis!) tools, zoals eToro’s innovatieve CopyTrader functie, die beleggers in staat stelt strategieën van ervaren traders te kopiëren. Deze combinatie van lage kosten en toegankelijke functies maakt eToro tot een topkeuze onder de crypto exchanges.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is een crypto exchange?

Een crypto exchange is een digitaal platform waar gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Het is een soort digitale marktplaats, waarbij de exchange optreedt als tussenpersoon tussen kopers en verkopers. Gebruikers kunnen er verschillende soorten cryptocurrency’s verhandelen, zoals Bitcoin, Ethereum en vele andere opkomende cryptomunten. Deze platforms bieden vaak ook aanvullende diensten, zoals ingebouwde wallets voor het opslaan van je crypto.

Nederlandse crypto exchanges variëren in functionaliteiten en diensten. Sommige zijn ontworpen voor beginners met gebruiksvriendelijke interfaces en educatieve middelen, terwijl andere geavanceerde handelsopties bieden voor ervaren beleggers, zoals margin trading en diepgaande analysetools. Veiligheid, kostenstructuur, en de beschikbaarheid van verschillende munten zijn belangrijke overwegingen bij het kiezen van een exchange.

Kenmerken van een top crypto exchange in het kort:

 • Koop- en verkoopmogelijkheden van diverse cryptocurrency’s.
 • Digitale wallets voor het opslaan en beheren van crypto.
 • Gebruiksvriendelijke interfaces voor beginners.
 • Geavanceerde handelsfuncties voor ervaren beleggers.
 • Verschillende kostenstructuren, afhankelijk van de gebruikte diensten.
 • Veiligheidsmaatregelen ter bescherming van jouw assets en privé informatie.

Hoe werken Nederlandse crypto exchanges?

Bij crypto exchanges kun je handelen in crypto. Deze platforms maken gebruik van geavanceerde technologieën om een veilige en efficiënte handelsomgeving te bieden. Ze verbinden kopers en verkopers, waardoor ze in staat zijn om transacties uit te voeren in verschillende crypto. De werking van deze exchanges is cruciaal voor de liquiditeit en toegankelijkheid van de cryptomarkt.

Belangrijke aspecten van de werking van de beste crypto exchanges zijn:

 • Orderboek: Een lijst van koop- en verkooporders, waarbij gebruikers hun prijzen voor aankoop of verkoop kunnen opgeven.
 • Matchmaking: Het systeem dat koop- en verkooporders koppelt op basis van prijs en hoeveelheid.
 • Wallets: Veilige opslag van cryptocurrency’s, vaak aangeboden door de exchange zelf.
 • Transactiekosten: Kosten die in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van transacties.
 • Liquiditeit: De mate waarin een asset snel kan worden gekocht of verkocht zonder flinke prijsschommelingen.
 • Gebruikersinterface: Ontwerp en functionaliteit van de interface, ook voor je smartphone.
 • Regelgeving: Naleving van lokale en internationale wetgeving omtrent financiële transacties.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe kies je de beste Nederlandse crypto exchange?

Het kiezen van de beste crypto exchange van Nederland is een proces waarbij verschillende factoren in overweging genomen moeten worden. Deze factoren bepalen hoe goed het platform past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hieronder staan de essentiële factoren die je in overweging moet nemen bij het kiezen van de beste exchange voor jouw handelsstrategie.

Regulatie en licenties

De betrouwbaarheid van een crypto exchange hangt sterk af van de regulatie en licenties. Een gereguleerde exchange biedt meer zekerheid en veiligheid, omdat deze aan strikte wettelijke eisen moet voldoen. Dit beschermt gebruikers tegen fraude en andere financiële risico’s. Het is belangrijk om te kiezen voor een platform dat erkend is door de relevante financiële autoriteiten.

Aanbod cryptocurrency’s

Het aanbod van beschikbare cryptocurrency’s is cruciaal. Een breder aanbod biedt meer mogelijkheden voor diversificatie en toegang tot zowel gevestigde als de meest veelbelovende cryptomunten. Het is belangrijk om een Nederlandse crypto exchange te kiezen die een uitgebreid assortiment biedt, zodat je kunt investeren in verschillende soorten munten en tokens die aansluiten bij jouw investeringsstrategie.

crypto aanbod etoro

 

Kosten crypto trading platform

De kostenstructuur van een crypto platform kan een aanzienlijke impact hebben op je rendement. Belangrijk is om te kijken naar de transactiekosten, stortings- en opnamekosten, en eventuele verborgen kosten. Zoek naar een platform met een duidelijke en competitieve kostenstructuur om onnodige uitgaven te minimaliseren.

Een betrouwbare wallet

De beveiliging van je assets is uiteraard essentieel. Een betrouwbare wallet, aangeboden door de exchange, moet voorzien zijn van sterke beveiligingsmaatregelen zoals tweefactor authenticatie (2FA) en versleuteling. Dit zorgt voor de veilige opslag van je cryptocurrency’s en beschermt tegen diefstal en hacks.

Functies en extra’s

Goede extra functionaliteiten maken een “standaard” crypto exchange tot het beste crypto trading platform voor een bepaalde doelgroep. eToro is hier een goed voorbeeld van, aangezien dit platform speciaal voor beginners een aantal handige tools heeft ontwikkeld.

 • Copy Trading: eToro’s CopyTrader tool, waarmee je de strategieën van succesvolle traders kunt inzien en kopiëren.
 • Demo account: Voor het oefenen van handelsstrategieën zonder risico.
 • Smart Portfolios: “Mandjes” met assets waardoor je een relatief veilige investering voor de lange termijn kan maken.
 • Trading Academy: Voor educatieve bronnen en training.

etoro copytrader tool

Betaalmethoden

Voor Nederlandse gebruikers is het belangrijk dat de Nederlandse crypto exchange lokale betaalmethoden zoals iDEAL en PayPal ondersteunt. Dit biedt gemak en snelheid bij stortingen en opnames, en verhoogt de toegankelijkheid voor een breder publiek. iDEAL is doorgaans de snelste betalingsmethode voor Nederlanders.

Klantenservice

Een effectieve klantenservice is cruciaal, vooral voor nieuwe gebruikers die mogelijk hulp nodig hebben bij het navigeren op het platform. Kijk naar de beschikbaarheid van klantenservice in het Nederlands, de snelheid van de reacties en de kwaliteit van de ondersteuning. Uiteraard kan een Engelse klantenservice je ook uitstekend van dienst zijn als je deze taal machtig bent.

Mobiele app

Een gebruiksvriendelijke mobiele app is een must voor handelaren die onderweg zijn. De app moet alle belangrijke functies van het desktopplatform bevatten, een intuïtieve interface hebben en stabiele prestaties bieden. Hiermee kun je altijd en overal toegang hebben tot je account en de markten. Dit is extra belangrijk als je geïnteresseerd bent in daytrading.

etoro app

Zijn Nederlandse crypto exchanges legaal?

In Nederland zijn crypto exchanges legaal en opereren ze onder het toezicht van financiële autoriteiten. De Nederlandse overheid, De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben regelgeving en richtlijnen opgesteld om de handel in cryptocurrency’s te reguleren. Dit zorgt voor een veilige en transparante handelsomgeving voor zowel de exchanges als de gebruikers. Nederlandse crypto exchanges moeten voldoen aan de Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) voorschriften. Hierdoor worden ze verplicht om de identiteit van hun gebruikers te verifiëren, wat bijdraagt aan het voorkomen van financiële misdrijven zoals witwassen en fraude.

Is een no KYC crypto exchange legaal?

Een no KYC crypto exchange kan in sommige jurisdicties functioneren, maar het ontbreken van een KYC (Know-Your-Customer) proces kan leiden tot zorgen omtrent de naleving van AML-regelgevingen. In Nederland, waar strikte regelgeving geldt, kunnen no KYC exchanges tegen juridische problemen aanlopen. Daarom is het gebruik van een gereguleerde en KYC-conforme exchange zoals eToro een meer veilige en verstandige keuze.

Zijn de beste crypto exchanges veilig?

Nederlandse crypto exchanges kunnen veilig zijn, maar de mate van veiligheid hangt sterk af van de specifieke exchange en de veiligheidsmaatregelen die zij implementeren. Over het algemeen investeren gerenommeerde exchanges aanzienlijk in beveiligingsinfrastructuur om assets en persoonlijke gegevens te beschermen. Dit omvat zaken als tweefactor authenticatie (2FA), SSL-versleuteling en regelmatige beveiligingsaudits.

Bij het beoordelen van de veiligheid van een crypto exchange, is het ook belangrijk om te kijken naar de geschiedenis van het platform op het gebied van beveiligingsincidenten en hoe deze zijn afgehandeld. Gebruikers moeten ook hun eigen veiligheidspraktijken toepassen, zoals het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden en het regelmatig bijwerken van hun beveiligingsinstellingen.

Veiligheidsaspecten van crypto exchanges in Nederland:

 • Tweefactor authenticatie (2FA): Een extra beveiligingslaag bovenop je wachtwoord.
 • SSL-versleuteling: Beschermt data tijdens de overdracht tussen de gebruiker en de exchange.
 • Regelmatige beveiligingsaudits: Om kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen.
 • Koude opslag van fondsen: Opslaan van een significant deel van de fondsen offline om ze te beschermen tegen online aanvallen.
 • Verzekering van fondsen: Sommige exchanges bieden verzekeringen aan voor de fondsen van gebruikers.
 • Regulering en compliance: Naleving van lokale en internationale financiële regelgeving.
 • Gebruikersbewustzijn en -educatie: Voorlichting over veiligheidspraktijken en risicobewustzijn.

Zelf beginnen bij de beste crypto exchange 2023 in 5 stappen

Je aanmelden bij een Nederlandse crypto exchange wordt doorgaans erg makkelijk gemaakt, maar je zult nog wel een aantal verplichte verificatieprocessen moeten doorlopen. Wij leggen in 5 stappen uit hoe je zelf kunt beginnen bij een exchange en we gebruiken eToro als voorbeeld.

Stap 1: Account aanmaken

Bezoek de website van eToro en klik op ‘Nu inschrijven’ om een account aan te maken. Vul je persoonlijke gegevens in, zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. eToro vereist ook dat je een gebruikersnaam en wachtwoord kiest voor je account.

aanmelden etoro beste crypto exchanges

Stap 2: Account verifiëren

Om aan de KYC- en AML-vereisten te voldoen, moet je je identiteit verifiëren. Dit houdt in dat je een geldig identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs) en een bewijs van woonadres (bijvoorbeeld een recente energierekening of bankafschrift) moet uploaden. Deze stap is cruciaal voor de veiligheid van je account en conformiteit met regelgeving.

verificatie etoro

Stap 3: Geld storten

Zodra je account geverifieerd is, kun je geld storten om te beginnen met handelen. eToro ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder bankoverschrijving, creditcards, PayPal, en iDEAL. Kies de methode die het beste bij je past en volg de instructies om het geld over te maken.

etoro ideal betaling beste crypto exchanges

Stap 4: Verken het platform

Met een account kun je nu beginnen met traden. Maar het is slim om eerst het platform te verkennen. Bekijk de beschikbare cryptocurrency’s en andere handelsproducten. Check de handelstools van eToro, zoals CopyTrader, om te leren van ervaren traders of om je eigen handelsstrategieën te ontwikkelen en toe te passen.

zoekbalk etoro nederlandse crypto exchange

Stap 5: Start met traden

Nu je wegwijs bent binnen het platform, kun je beginnen met handelen. Kies een crypto waarin je wilt traden door bijvoorbeeld Bitcoin in de zoekbalk bovenaan in te voeren. Vervolgens ga je naar de landingspagina en klik je op “Handelen” rechtsbovenin om naar het verkoopvenster te gaan. Hier voer je in hoeveel je wilt kopen/verkopen en kun je de transactie bevestigen.

koopvenster beste crypto exchange

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Conclusie

In de snelbewegende cryptomarkt is het kiezen van een betrouwbaar en efficiënt platform essentieel. Met groeiende populariteit van crypto trading platforms, is het soms moeilijk het overzicht te houden. Door te letten op onder andere aanbod, betrouwbaarheid, kosten en functionaliteiten, hebben wij een top 5 crypto exchange lijst voor je opgesteld.

eToro onderscheidt zich uiteindelijk als de beste Nederlandse crypto exchange uit onze test, dankzij een combinatie van gebruiksvriendelijkheid, geavanceerde handelsfuncties en een sterke nadruk op beveiliging en regelgeving. Deze aspecten maken eToro niet alleen aantrekkelijk voor ervaren handelaren, maar ook toegankelijk en leerzaam voor beginnende beleggers. Met zijn uitgebreide aanbod aan cryptocurrency’s en innovatieve functies zoals CopyTrader, is eToro het ideale platform voor elke Nederlandse belegger.

Welk platform voor crypto het beste is voor jou, zul je echter zelf moeten beoordelen. Bekijk onze criteria en kijk voor jezelf welke exchanges hieraan voldoen én aansluiten op jouw voorkeuren.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen over Nederlandse crypto exchanges

Wat is de beste crypto exchange van Nederland?

Wat is de grootste crypto exchange van Nederland?

Wat is de beste exchange voor cryptocurrency?

Welke crypto brokers zijn legaal in Nederland?

Wat is de veiligste crypto exchange?

Wat is de crypto exchange met de laagste kosten?


The post Beste Nederlandse Crypto Exchanges van 2023 – Vergelijk Crypto Platformen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.