Bekendste Crypto’s BTC en ETH Herhalen Bull Market Patroon, Wat Gaat Bitcoin Doen en Kan Ethereum Bitcoin Inhalen?

De manier waarop de Bitcoin en Ethereum koers zich momenteel gedragen is vergelijkbaar met toen de 2 bekendste crypto’s een behoorlijke stijging meemaakte. In de periode van 2018 en 2022 is Bitcoin met 500% gestegen en Ethereum met 1.000%.

In dit artikel kijken we naar de huidige staat van BTC en ETH en waarom deze cryptomunten potentie hebben om dit jaar nog verder te stijgen.

Wat gaat Bitcoin doen na volgende Bitcoin Halving?

Uit ondervindingen van crypto analisten blijkt dat we nu niet in dezelfde periode zitten als de bull cycle van 2023 en dat de bekendste cryptomunten dit jaar nog verder kunnen stijgen. Analisten kijken bijvoorbeeld naar statistieken zoals de Unrealized Profit/Loss en Supply in profit, die vergelijkbaar is met de periode van 2018 – 2022.

Analisten van Coinbase blijven ondanks de aankomende Bitcoin halving op hun hoede. Hoewel de 3 vorige halving events voor een bull markt hebben gezorgd, is dit niet genoeg bewijs dat dit ook voor de vierde zal gelden.

De volgende Bitcoin halving wordt in april 2024 veerwacht en zal de block rewards voor BTC miners verlagen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Hierdoor wordt de aanvulling van de supply verlaagd en zou de Bitcoin koers kunnen stijgen als gevolg.

Bitcoin koers grafiek – Bron: TradingView

Op kortere termijn, is de 30-daagse moving average (geel) van $43.588 de volgende target voor Bitcoin. Als BTC een break-out boven deze resistance weet te maken, kan dit niveau weer als support worden geclaimd, wat kan bijdragen aan een verdere stijging van de Bitcoin koers.

Als er deze week positieve ontwikkelingen komen rondom de spot Bitcoin ETF en nieuw kapitaal dat de crypto markt binnenstroomt, zou de Bitcoin koers in ieder geval weer boven de $45.000 uit kunnen stijgen.

Op langere termijn, met name na de Bitcoin halving, zou bitcoin boven de $75.000 uit kunnen stijgen dit jaar. Houd er wel rekening mee dat de Bitcoin halving nooit garandeert dat Bitcoin gaat stijgen.

Kan Ethereum Bitcoin Inhalen na Dencun Upgrade?

Voor Ethereum is de nieuwe Cancun-Deneb of Dencun upgrade de volgende mijlpaal. Deze upgrade wordt in de eerste helft van dit jaar verwacht en zal meerdere voordelen met zich meebrengen voor de blockchain van Ethereum.

Zo zullen investeerders profiteren van lagere transactiekosten voor Ethereum, maar ook snellere transacties. De blockchain zal daarnaast veiliger worden en makkelijker te schalen zijn.

Als gevolg zou Ethereum een groei in populariteit en adoptie kunnen meemaken. Veel investeerders maken nog gebruik van alternatieve netwerken zoals die van Polygon of Solana, vanwege de transacties die velen malen goedkoper zijn.

Afgelopen week heeft Ethereum al een behoorlijke stijging meegemaakt terwijl Bitcoin daalde na de goedkeuring van de crypto ETF. De verwachting is dat Layer-1 en layer-2 netwerken de komende weken en maanden nog sterker zullen presteren, waarschijnlijk onder leiding van Ethereum.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – Bron: TradingView

Ethereum ligt momenteel boven zijn 30-daagse moving average en zou ook de komende tijd ondersteuning kunnen verwachten van dit niveau. Aals deze moving average blijft stijgen, dan zal Ethereum – mits de koers hierboven blijft – zonder te veel weerstand verder kunnen klimmen.

Ethereum zou deze week nog naar de $2.800 kunnen stijgen voordat het de komende weken en maanden haar koers kan zetten richting de $4.000. Als Ethereum dit jaar verder groeit in adoptie en populariteit, zou de altcoin dit jaar nog een nieuwe All Time High boven de $4.721 kunnen neerzetten.

Welke Altcoins Gaan Stijgen Na Succes Bitcoin en Ethereum?

De verwachting is dat de bekendste cryptomunten binnenkort een behoorlijke klim mee kunnen maken. Na Bitcoin en Ethereum, kunnen andere Layer-1 en Layer-2 cryptomunten volgen. Hierna is de verwachting dat low-cap coins en meme coins een pump zullen meemaken.

In deze sectie van het artikel kijken we naar veelbelovende low-cap coins, die in verhouding nog veel meer kunnen stijgen dan Bitcoin, Ethereum en andere grote cryptomunten.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Met de volgende Bitcoin halving die gepland staat in april, is het moeilijk om de nieuwe Bitcoin Minetrix te negeren. Niet alleen heeft dit project de grootste crypto presale van de afgelopen maanden, met een opgehaald bedrag van $8,47 miljoen, ook heeft het een uniek concept dat de crypto mining sector kan transformeren.

Bitcoin Minetrix heeft namelijk een stake-to-mine systeem, wat het mogelijk maakt om via de cloud BTC te minen, simpelweg door de native BTCMTX token te staken. Naast de mogelijkheid om te minen voordat de volgende Bitcoin halving plaats zal vinden, verdien je hiermee ook extra BTCMTX tokens, die zo meteen kunnen stijgen in waarde.

BTCMTX kan nu nog voor een lage prijs van $0,0128 gekocht worden, maar dinsdag rond de middag, zal deze prijs stijgen naar $0,0129 per token. Door te investeren in BTCMTX zet je in op de prestatie van een nieuwe veelbelovende low-cap coin en de prestatie van Bitcoin.

 

Sponge V2 (SpongeV2)

Meme coins, ook wel bekend als de meest volatiele cryptomunten van allemaal, zouden dit jaar door de bullish markt erg veel kunnen stijgen in waarde. Dit kan ook het geval zijn voor Sponge V2, de opvolger van Sponge, die vorig jaar x100 ging tijdens de bear cycle.

Sponge V2 opent een nieuw tijdperk voor het team van Sponge, die binnenkort zal beginnen met het ontwikkelen van een sponzige Play-to-Earn game voor het project. De nieuwe token zal naar verwachting groter en beter worden dan Sponge (V1), die met behulp van 13.000+ holders steeg naar een market cap van $100 miljoen met een factor van 100.

Om Sponge V2 te verkrijgen, heb je de oude Sponge token nodig, deze kun je kopen via de officiële website. Door dit te doen verdien je passief Sponge V2 tokens die je binnenkort zult kunnen claimen voordat deze nieuwe token op de exchanges komt.

 

Meme Kombat (MK)

Een andere erg veelbelovende meme coin is MK van Meme Kombat, een kleine crypto die mee kan liften op andere meme coins en zelf veel utility met zich meebrengt. Zo kan deze token worden gebruikt om extra geld te verdienen, zonder dat je hiervoor de token met winst hoeft te verkopen.

Meme Kombat is een arena waar karakters, gebaseerd op bekende meme coins, tegen elkaar zullen strijden. Tijdens deze onvoorspelbare AI-gegenereerde battles, kunnen leden van andere meme coin community’s toekijken hoe hun favoriete karakter het doet in de arena en ook MK tokens inzetten op de uitkomst om grote prijzen te winnen.

MK tokens kunnen in de presale gekocht worden voor $0,279 per stuk terwijl deze presale al meer dan $6,86 miljoen heeft opgehaald. Door te investeren in MK, kun je kiezen om deze tokens direct te staken voor passief inkomen zodat je bij de lancering nog meer MK zult hebben om te gebruiken of verkopen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bekendste Crypto’s BTC en ETH Herhalen Bull Market Patroon, Wat Gaat Bitcoin Doen en Kan Ethereum Bitcoin Inhalen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.