Bekende crypto’s crashen: BTC, ETH & SOL koersen onderuit – waarom daalt crypto vandaag?

Nadat Bitcoin afgelopen woensdag $ 71.000 voorbij steeg, keerde de trend gisteravond om waardoor bears de BTC koers weer onder de $ 70.000 hebben gebracht. Hierdoor is de hele markt vandaag met 3% gedaald.

Vandaag kijken we waarom crypto crasht en wat voor gevolgen dit kan hebben op de koersen van Bitcoin, Ethereum en Solana. En, omdat dit mogelijk een goed moment is om de dip te kopen, kijken we naar alternatieven die kunnen stijgen wanneer crypto herstelt.

Waarom daalt crypto vandaag?

De crypto markt kreeg gisteravond een flinke klap na bekendmaking van de cijfers van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Hieruit blijkt dat er in mei 272.000 banen zijn bijgekomen in de VS, veel hoger dan de verwachte 185.000 banen en de 165.000 in april.

Dit had een positieve invloed op de waarde van de dollar, wat typisch negatieve gevolgen heeft op de waarde van cryptocurrency.

Bitcoin

Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt, is in de afgelopen 24 uur met 2,3% gezakt naar $ 69.391. De daling van Bitcoin was een direct gevolg van de stijgende waarde van de Amerikaanse dollar.

De Bitcoin koers ligt nog wel ruim 2% hoger dan een week terug en krijgt extra ondersteuning van zijn 30-daagse moving average (geel) rond $ 67.160. Dit vergroot de kans dat dalingen beperkt zullen zijn en dat BTC volgende week weer kan klimmen.

Bitcoin koers grafiek – TradingView

De daling van Bitcoin had echter een grotere invloed op altcoins zoals Ethereum en Solana.

Ethereum

De Ethereum koers ligt op moment van schrijven op $ 3.696 na een 3% daling en toont patronen vergelijkbaar met die van Bitcoin. Ook ETH kan extra ondersteuning krijgen van zijn moving average bij $ 3.511, waardoor er meer verkoopdruk nodig zou zijn om de koers verder omlaag te duwen.

Ethereum profiteerde deze maand van de goedkeuring van de spot Ethereum ETF en schoot hierdoor naar een piek van bijna $ 4.000. Gisteravond is ETH voor het eerst sinds eind mei naar een dieptepunt van $ 3.575 gezakt voordat het vandaag een licht herstel meemaakte.

De altcoin zou binnenkort boven $ 4.000 kunnen stijgen nu activabeheerders in Hong Kong bezig zijn met het implementeren van Ethereum staking features. Dit kan de vraag naar ETH in het land verhogen en de koers een sterkere basis geven.

Solana

Solana is gisteren zwaarder getroffen dan Ethereum en is met 5,5% gedaald naar $ 162,65 in 24 uur. Dit kwam toevallig na een tweet van de controversiële influencer Andrew Tate die zei dat hij “Solana zou laten crashen”. Sinds de terugkeer van trader Roaring Kitty, is de influencer actief bezig in de crypto sector, met de focus op meme coins.

Tate deelde gisteren zijn plannen om $ 1 miljoen aan Solana meme coins te kopen. Uiteraard is Solana vandaag niet gedaald door de acties of uitspraken van Tate, maar door de dalende Bitcoin koers, wat typisch leidt tot grotere dalingen voor altcoins.

In begin mei stond de Solana koers zo laag als $ 119, voordat het binnen 3 weken zo hoog als $ 188 kwam te liggen. Dit betekent dat SOL er toe in staat is om snel te herstellen en, nu de koers niet verder lijkt te dalen, zou Solana de komende weken weer terug naar $ 200 kunnen stijgen.

Welke crypto kopen tijdens de dip?

Het is geen garantie dat de crypto markt begin volgende week weer zal stijgen en het is zeker mogelijk dat we nog een grotere correctie zullen meemaken. Daarom kan het handig zijn om te kijken wat de markt op maandag gaat doen, voordat je besluit om op korte termijn te investeren.

Een andere mogelijkheid is om altcoins zoals Ethereum en Solana voor een lagere prijs te kopen en te investeren in crypto presales. Tijdens een presale kun je nieuwe cryptomunten voor een lage prijs kopen en tegen de tijd dat deze gelanceerd worden, kunnen de marktomstandigheden gunstiger zijn.

99Bitcoins (99BTC)

Een uitstekend alternatief voor Bitcoin is het opkomende Learn-to-Earn platform, 99Bitcoins (99BTC). Het project verkoopt zijn native token tijdens de presale en heeft deze week een mijlpaal behaald van $ 2 miljoen.

Met hoge verwachtingen dat we dit jaar veel nieuwe investeerders zullen krijgen, kan er een grote vraag komen naar manieren om meer over crypto te leren. En wat is een betere manier om te leren dan hiervoor betaald te krijgen in crypto? Daarnaast maken de interactieve modules van 99Bitcoins het leerproces eenvoudig en leuk.

Je kunt de native token, 99BTC, kopen voor $ 0,00108 per stuk, daarnaast kun je deze tijdens de presale staken voor een APY van 846%. Na de presale zal 99BTC gelanceerd worden op exchanges en kan de prijs van de token mogelijk stijgen.

 

PlayDoge (PLAY)

Hoewel Binance Coin hard is gestegen de afgelopen tijd en zelfs een nieuwe ATH heeft bereikt, is BNB vandaag slechts -1,6% gedaald. Dit voorspelt veel goeds voor projecten op de Binance Smart Chain, zoals PlayDoge (PLAY), die binnen 2 weken tijd zo’n $ 3,1 miljoen heeft opgehaald met zijn presale.

PlayDoge is een nieuw Play-to-Earn project dat binnenkort zijn mobiele applicatie zal lanceren, waarmee je voor je eigen virtuele Doge kunt zorgen. Door je huisdier te verzorgen en mee te nemen in arcade games, verdien je PLAY tokens om te gebruiken voor in-game items, staking of om te verkopen voor geld.

Je kunt PlayDoge kopen voor $ 0,00504 per stuk, maar deze prijs kan zo vroeg als vandaag stijgen. Met het huidige tempo waarop de presale wordt uitverkocht, zal PLAY binnenkort lanceren en is de verwachting hoog dat deze nog verder zal stijgen in waarde.

 

BaseDawgz (DAWGZ)

Ethereum is niet bepaald meer de populairste blockchain voor meme coins, dit komt door de hoge transactiekosten die je betaalt voor het swappen van ERC-20 tokens. Om die reden focussen meme coin traders op andere blockchains zoals Solana en Base. Deze week is de nieuwe meme coin, Base Dawgz (DAWGZ) live gegaan in de presale en zal deze binnenkort lanceren op de Base blockchain.

Base Dawgz is een meme coin die op skydiving-avontuur gaat en daarmee naar andere blockchains kan springen. Zo zal DAWGZ lanceren op Base, maar kun je deze ook verhandelen op Ethereum, Solana, Avalanche, Polygon en de Binance Smart Chain.

De presale van Base Dawgz heeft binnen een week meer dan $ 500.000 opgehaald en heeft daarmee een sterke startsprong gemaakt. Je kunt DAWGZ tijdens de 1e fase kopen voor $ 0,0479 en met deze lage prijs is de kans hoger dat je na de presale winst zult maken op je investering.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bekende crypto’s crashen: BTC, ETH & SOL koersen onderuit – waarom daalt crypto vandaag? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.