Bekende Crypto Trader Onthult: 3 Aanwijzingen dat Altcoins Rijp zijn voor Breakout – Welke Crypto’s gaan Stijgen Dit Altcoin Season?

Het jaar 2023 zit er bijna op en terwijl de Bitcoin koers vast lijkt te zitten in consolidatie, stijgen altcoins zoals Solana verder. Hierdoor is te zien hoe de Bitcoin dominantie afneemt en 2024 kan beginnen met een nieuwe alt season.

Bekijk voor zowel een uitgebreide analyse van Bitcoin, Ethereum en Solana, als het laatste nieuws de onderstaande video. In dit artikel kijken we verder naar 3 aanwijzingen voor de mogelijkheid op een nieuw altcoin season.

Bekende Crypto Trader Onthult: 3 Aanwijzingen dat Altcoins Rijp zijn voor Breakout

Als we kijken naar de dalende Bitcoin dominantie, historische prestaties van altcoins en de huidige altcoin market, lijkt een altcoin season voor de deur te staan. Ethereum staat mogelijk op het punt om een break-out te maken en kan daarom het begin van 2024 erg bullish maken voor altcoins.

1. Altcoin Market Cap Klaar voor Breakout

De altcoin market cap heeft voor een lange periode een downtrend gehad, die sinds oktober dit jaar gebroken is. Hierdoor is de market cap boven zowel de 30-wekelijkse moving average (geel) als de 200-wekelijkse moving average (blauw) gestegen.

Ondertussen klimt de 30 moving average nu nog verder omhoog, waardoor deze begin 2024 door de 200 moving average zou kunnen breken. Hierdoor zou het een Golden Cross vormen, wat vaak erg bullish is voor een grafiek.

Bron: TradingView

Op hetzelfde moment is de Bitcoin dominantie van 55% (4 december) gedaald naar 51,8% op het moment van schrijven. Dit wijst erop dat de dominantie van Bitcoin sterk afneemt en dat altcoins momenteel voor de grote rendementen zorgen en binnenkort mogelijk voor nog meer.

2. Historische Patronen Altcoins – Einde van Bitcoin Jaar, Begin van Altcoin Season

In de onderstaande grafiek van een bekende crypto trader op X (Twitter) is te zien hoe altcoins in 2015 en 2018-2019 hetzelfde patroon tonen als dit jaar. Als dit patroon zich herhaalt, kunnen we in 2024 een nieuwe altcoin boom krijgen.

Als we kijken naar de altcoin index, zien we dat deze het afgelopen half jaar sterk is toegenomen van ongeveer 5 in mei/juni naar 63 op dit moment. Vanaf 75, zitten we volgens deze index in een altcoin season en dit getal ligt niet ver meer weg.

Altcoin index
Bron: BlockchainCenter

2023 was een sterk jaar voor Bitcoin, maar 2024 zal een uitgebreide alt season kunnen worden.

3. Uptrend Op Komst voor Ethereum

Ethereum, de #1 grootste altcoin, staat momenteel op het punt om een potentiële doorbraak te maken. Hoewel de Ethereum koers zich momenteel vastklemt aan haar support, kan de dalende Bitcoin dominantie een grotere kans bieden voor ETH om aan de bovenkant uit te breken.

Omdat Ethereum de grootste altcoin is en waarschijnlijk ook de first mover zal zijn, is het belangrijk om deze altcoin begin 2024 in de gaten te houden. Als Ethereum een breakout aan de bovenkant kan maken en boven de $2.500 uitschiet, kunnen andere altcoins snel volgen.

Ethereum koers grafiek
Bron: TradingView

Het is echter ook mogelijk dat andere altcoins de leiding zullen nemen in de volgende altcoin season.

Een voorproefje hebben we al gehad met een van de bekendste crypto’s, Solana en een kleinere onbekende crypto, Bonk, die de afgelopen maanden veel harder zijn gestegen en gegroeid in populariteit dan Bitcoin en Ethereum.

Welke Crypto’s gaan Stijgen in Opkomende Altcoin Season?

In december is al te zien hoe grote bekende altcoins al flink aan het stijgen zijn. Maar als we een altcoin season krijgen, kunnen kleine crypto’s stijgen, mogelijk nog veel meer in verhouding met bekende cryptomunten.

De onderstaande low-cap coins hebben de ruimte en de potentie om parabolisch te stijgen als 2024 het jaar van de altcoins zal worden. Deze crypto’s zijn nu echter nog voor een lage prijs te koop, waardoor dit een goed moment kan zijn om deze in te slaan voor het nieuwe jaar.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Ondanks de mogelijkheid dat volgend jaar het jaar van altcoins wordt, staat de Bitcoin halving nog steeds gepland voor april 2024. Hierdoor kunnen altcoins zoals Bitcoin Minetrix in 2024 extra profiteren van een altcoin season in combinatie met de halving.

Bitcoin Minetrix biedt een eenvoudige manier om BTC te minen via de cloud en als je hiervan gebruik maakt voor de halving, kun je 2x zoveel Bitcoins krijgen voor het minen. Door de native BTCMTX token te staken, krijg je mining credits waarmee je op gedecentraliseerde wijze BTC kunt minen via de cloud.

BTCMTX is in de presale te koop voor $0,0125 per stuk, nu het project alm eer dan $6,3 miljoen heeft opgehaald. Binnenkort kan de presale uitverkocht zijn en zal de token kort daarna gelist worden op exchanges, waardoor deze verder kan stijgen in waarde.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Hoewel 2023 vooral een sterk jaar was voor Bitcoin, heft de meme coin Sponge dit jaar een explosie van x100 meegemaakt. Daarom zou de opkomende Sponge V2 token van hetzelfde project volgend jaar nog harder kunnen knallen in een altcoin season.

Begonnen als simpele meme coin, met de komst van de V2 token, zal Sponge zijn ecosysteem uitbreiden met een grotere community, beloningen en een play-to-earn game. Sponge, een token die een succesvol verleden heeft, kan daarom binnenkort exploderen met zijn V2 versie.

De Sponge V2 token kan worden verdiend als beloning voor het staken van Sponge V1 tokens. Met deze gelimiteerde manier om de tokens te krijgen, kan er veel schaarste ontstaan, waardoor vroege token holders rijk kunnen worden als gevolg.

 

Meme Kombat (MK)

Een andere meme coin die veel potentie toont om in de volgende alt season te exploderen in waarde, is de nieuwe MK token van Meme Kombat. Deze token combineert het leuke van meme coins met een aantrekkelijke manier om geld te verdienen.

MK kan worden ingezet op bekende meme karakters die tegen elkaar strijden in de arena van Meme Kombat. Wanneer de personages waaronder Pepe, Wojak, Doge, Shiba Inu, SpongeBob en nog meer hun tegenstander verslaan, kan degene die hier MK op heeft ingezet gigantische prijzen winnen.

MK is in de presale te koop voor $0,257, maar deze prijs zal morgen stijgen naar $0,268. De presale heeft al meer dan $,65 miljoen van de $5 miljoen opgehaald en kan daarom deze week nog uitverkopen.

 

Launchpad XYZ (LPX)

Als altcoins volgend jaar erg populair worden, kun je als crypto trader mogelijk veel geld verdienen. Launchpad XYZ biedt handige AI tools waarmee zowel nieuwe als ervaren traders nog meer uit de crypto markt kunnen halen,

Launchpad heeft als doel om beginnende crypto gebruikers een kickstart te geven in de crypto markt, met gebruik van AI crypto tools, analytics en informatieve bronnen. Hiermee kunnen zowel nieuwe als ervaren crypto gebruikers geld verdienen met crypto.

De native token, LPX, kan worden gebruikt om nog meer voordelen te krijgen op het platform, denk hierbij aan korting op tarieven, exclusieve toegang, NFT’s en community badges. Deze token is in de presale te koop voor $0,0445 per stuk en kan na lancering stijgen in waarde.

 

yPredict (YPRED)

Ook AI crypto projecten kunnen in de volgende alt season erg populair worden, vooral nu AI steeds geavanceerder wordt. De nieuwe yPredict zet volledig in op AI en bouwt daarom aan een ecosysteem met de beste AI tools en een peer-to-peer marktplaats voor AI modellen.

yPredict zelf biedt meerdere AI tools voor onder andere patroonherkenning, sentiment analyse en andere doeleinden zoals web development. Na lancering van het platform, zal het team na de tijd een peer-to-peer marktplaats bouwen, waarbij gebruikers kunnen abonneren op AI modellen van onafhankelijke AI developers.

YPRED, de token van yPredict, is in de presale te koop voor $0,11 per stuk en kan worden gebruikt voor toegang tot premium AI modellen van het platform. Het project heeft al meer dan $5,8 miljoen van de $6,5 miljoen opgehaald en kan daarom binnenkort uitverkopen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bekende Crypto Trader Onthult: 3 Aanwijzingen dat Altcoins Rijp zijn voor Breakout – Welke Crypto’s gaan Stijgen Dit Altcoin Season? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.