Bekende Crypto Analist: XRP Crypto met Meeste Potentie op basis van Groeiende User-Base en Institutionele Adoptie – Kan Ripple 1 Euro Worden?

De XRP koers is vandaag met +1% gestegen, dit terwijl Ripple te maken heeft met meerdere positieve ontwikkelingen. Zo blijft de userbase van Ripple steeds verder groeien, maar ook instituties beginnen steeds meer interesse te krijgen in Ripple en XRP.

In dit artikel gaan we over een aantal belangrijke factoren voor Ripple, naast de uitspraken van Ripple CEO, Brad Garlinghouse. Ook kijken we wat dit voor XRP kan betekenen in de toekomst.

Uitspraken Ripple CEO en Groeiende Userbase XRP

We beginnen met de uitspraken van Ripple CEO, Brad Garlinghouse, want die denkt dat er een goede periode voor Ripple aan zit te komen. Na de rechtszaak tegen de SEC te hebben gewonnen in 2023, is er meer duidelijkheid over XRP en crypto regulatie, waardoor Ripple meer klanten kan krijgen, met name uit grotere instituties.

In een bijeenkomst met de World Economic Forum (WEF), sprak Garlinghouse over de oplossingen die Ripple te bieden heeft. Hij zei dat de blockchain een blijvertje is en dat het tijd is voor de wereld om dit te omarmen.

Mijn hoop is dat er op zijn minst duidelijkheid is voor Ripple dat XRP geen effect is en dat de markt in de VS meer opent als gevolg.”

In een interview met Fox Business, zei de Ripple CEO het volgende: “Wereldbetalingen zijn traag geweest, ze zijn duur geweest. Met deze nieuwe technologieën [waaronder die van Ripple], kunnen we de kosten en wachttijd drastisch verlagen en deze betalingen efficiënter maken.”

Meer Positief Nieuws voor Ripple

Ripple heeft besloten om zijn IPO of Initial Public Offer tijdelijk uit te stellen, dit is een strategische zet van het bedrijf, die eerst de strijd tegen de SEC wil afsluiten. Het bedrijf heeft in april nog een rechtszaak tegen de Amerikaanse regulator gepland staan.

Wanneer de IPO zal beginnen is nog onzeker, toch blijft het bedrijf gefocust op groei in de langere termijn. Hierdoor is het toekomstvooruitzicht voor Ripple en XRP positief.

David Schwartz, de Chief Technological Officer (CTO) van Ripple, heeft Ripple gepitcht bij de asset manager, Franklin Templeton met $1,6 biljoen aan assets. Dit kwam nadat Franklin Templeton duidelijk zijn interesse liet zien in moderne ecosystemen zoals Ethereum en Solana.

De CTO van Ripple legde uit wat de voordelen van de XRP Ledger zijn, hoe stabiel en betrouwbaar deze is en hoe het voor meer dan 10 jaar lang miljoenen transacties kan verwerken.

De userbase van XRP groeit inmiddels ook steeds verder, zo heeft Ripple deze week een mijlpaal van 5 miljoen actieve gebruikers behaald. Deze gebruikers zijn goed voor zo’n 60% van de XRP supply en de groei van dit aantal gebruikers schetst een positief toekomstbeeld voor Ripple en de XRP koers.

Ripple Koers Verwachting – is XRP de Crypto met Meeste Potentie en Kan Ripple 1 Euro Worden?

Hoewel Ripple erg veel potentie heeft, is XRP een van de weinige bekende crypto’s die zowel onder zijn 30-daagse (geel) als 200-daagse (blauw) moving average ligt op het moment. Dit betekent dat XRP het afgelopen half jaar en afgelopen maand zwak heeft gepresteerd.

Zo slingert de altcoin nog rond het niveau van $0,55 nadat het juli 2023 boven de $0,94 uitschoot na de winst van Ripple tegen de SEC. Nu dreigt de 30-daagse moving average binnenkort onder de 200-daagse moving average te dalen en zal dit een bearish “Death Cross” vormen op de daily chart.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

Intussen is de Relative Strength Index (RSI) onder de 40 gedaald, wat betekent dat de XRP koers nog steeds momentum aan het verliezen is en binnenkort ‘oversold’ zou kunnen ranken. Aan de technische grafiek te zien, lijkt XRP de komende tijd nog niet veel te gaan doen.

Op fundamenteel gebied is XRP echter een sterke altcoin en zou het momenteel zwaar ondergewaardeerd kunnen wezen. Dit heeft mogelijk te maken met onzekerheid rondom XRP, die in april nog een rechtszaak tegen de SEC heeft staan.

De verwachting is dat wanneer Ripple de rechtszaak goed af weet te sluiten en van de SEC af zal zijn, XRP de lucht in kan schieten en niet meer terug zal vallen naar het huidige niveau. Ripple zou dan als een speer richting zijn All-Time High van $3,84 kunnen vliegen, mogelijk dit jaar nog.

Alternatieve Crypto’s met Meer Potentie op korte Termijn

Omdat de kans klein is dat Ripple de komende tijd een indrukwekkende stijging mee zal maken, zijn er momenteel interessantere alternatieven. Dit zijn cryptomunten die wel kunnen profiteren van de bullish marktomstandigheden, aangedreven door de spot Bitcoin ETF en binnenkort mogelijk ook de Bitcoin halving.

Laten we kijken naar 4 veelbelovende alternatieven met sterke fundamentals en potentie om binnenkort te exploderen in waarde. Deze cryptomunten zijn nu nog extra scherp geprijsd, waardoor je als vroege investeerder een exponentiële groei mee kan maken.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Eveneens als de XRP rechtszaak tegen de SEC, wordt ook de Bitcoin halving in april 2024 verwacht. Investeerders kunnen hierop inspelen door gebruik te maken van Bitcoin Minetrix om via de cloud Bitcoins te minen voordat de block rewards gehalveerd worden dit jaar.

Met Bitcoin Minetrix heb je geen eigen miner meer nodig, omdat je dit volledig online kunt doen met gebruik van de nieuwe BTCMTX token. Door deze token te staken verdien je tokenized mining credits waarmee je (na je initiële investering) gratis BTC kunt minen via de cloud.

Bitcoin Minetrix is behoorlijk populair geworden en heeft al meer dan $9 miljoen opgehaald met zijn presale. Je kunt BTCMTX tokens kopen voor $0,013 voordat de token gelanceerd zal worden en naar verwachting veel meer waard zal worden.

 

Meme Kombat (MK)

Een crypto project dat in 2024 ook erg veel potentie heeft, is Meme Kombat, een virtuele arena waarin bekende meme karakters tegen elkaar zullen strijden. Met het gebruik van deze bekende karakters en herkenbare memes, heeft het project een grote kans om binnenkort viraal te gaan.

Gebruikers van Meme Kombat kunnen meer doen dan enkel toekijken hoe deze AI-gegenereerde gevechten af zullen lopen. Je kunt namelijk de native MK token inzetten op de uitkomst om grote prijzen te winnen of staken om passief extra tokens te verdienen.

MK kan in de presale gekocht worden voor een scherpe prijs van $0,279 per stuk en heeft voor het project al meer dan $7,2 miljoen opgehaald. Binnenkort kan de presale de cap van $10 miljoen bereiken en zal de token live gaan op exchanges.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Waarom wachten op het succes van XRP als je kunt investeren in de opvolger van een cryptomunt die vorig jaar met 100 keer is gestegen? De nieuwe Sponge V2 token is de opvolger van Sponge en heeft potentie om dit jaar x100 of zelfs x1000 te gaan.

Sponge V2 zal meer zijn dan enkel een speculatieve meme coin, zo maakt de token gebruik van een staking mechanisme voor passief inkomen en zal het team van Sponge binnenkort beginnen met het ontwikkelen van een Play-to-Earn game.

Je kunt Sponge V2 tokens verdienen door Sponge te kopen en te staken via de officiële website, waarmee je een APY van 290% verdient. Met meer dan $5,3 miljoen aan tokens gestaked, zal de nieuwe crypto binnenkort lanceren op exchanges en mogelijk exploderen in waarde, terwijl je ze nu nog gratis kunt vrijspelen.

 

Launchpad XYZ (LPX)

Een van de meest veelbelovende crypto’s van 2024 is de nieuwe Launchpad XYZ, een project dat gebruikers wil verbinden met het beste wat Web3 te bieden heeft. Zo kun je via Launchpad XYZ gebruikmaken van exchanges, NFT’s, crypto games, metaverse projecten, hoogwaardige AI tools en nog meer.

Zowel beginnende als ervaren gebruikers kunnen met de utility token, LPX nog meer uit het platform halen. Zo krijg je met LPX toegang tot een vorm van passief inkomen en exclusieve features, NFT’s, toegang tot projecten en nog meer.

De presale van Launchpad XYZ duurt nog zo’n 3 dagen, zo heb je tot het begin van deze week om LPX voor een lage prijs van $0,0445 per stuk te kopen. Na de presale zal de token op exchanges komen en kan er veel koopdruk ontstaan voor de utility token.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bekende Crypto Analist: XRP Crypto met Meeste Potentie op basis van Groeiende User-Base en Institutionele Adoptie – Kan Ripple 1 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.