Bearish Signaal van Bitcoin Mislukt, Stijgt de Prijs naar 85k?

Onlangs was er een bearish signaal van een opvallende technische indicator, de TD Sequential, die verrassend genoeg niet resulteerde in een prijsdaling. Deze onverwachte ontwikkeling op de markt zou volgens analisten het beginnen kunnen zijn voor een aanzienlijke bullish rally.

Waarom werkt technische analyse?

Bij technische analyse worden bepaalde patronen en signalen doorgaans geassocieerd met bullish of bearish marktsentimenten. Zo wordt een stijgend driehoekspatroon over het algemeen gezien als bullish, maar leidt dit slechts 63% van de tijd tot een opwaartse uitbraak, waardoor er een 37% kans is op een bearish uitkomst. Wanneer een patroon dat bullish lijkt toch faalt, kan er een sterke bearish reactie komen, en omgekeerd.

Een voorbeeld hiervan is het recente gedrag van de Bitcoin-prijs. Het vertoonde een bearish TD9 verkoopsignaal op de wekelijkse TD Sequential-indicator, een markttimingtool ontwikkeld door Thomas Demark. Deze analyse leidde verrassend genoeg niet tot een grote correctie. Historisch gezien leiden dergelijke gefaalde bearish signalen vaak tot grote bullish bewegingen.

Gaat Bitcoin stijgen?

Dit recente falen van het bearish TD9 verkoopsignaal suggereert een mogelijke grote stijging in de prijs van Bitcoin. Ter illustratie, een vergelijkbare situatie deed zich voor in 2020 toen Bitcoin een bearish TD9 verkoopsignaal negeerde en vervolgens een grote rally meemaakte, stijgend boven $20.000 en nieuwe recordhoogtes bereikte. Het steeg met 143% in slechts vier weken na het gefaalde signaal en bleef in totaal met meer dan 300% stijgen.

Als Bitcoin dit nog eens zou doen na het recent gefaalde TD9 verkoopsignaal, zou de prijs mogelijk $85.000 kunnen bereiken tegen het einde van december. Bovendien zou een stijging van 300% vanaf zijn huidige recordhoogte de waarde van Bitcoin zelfs tot meer dan $200.000 kunnen brengen.

Aanpassing van steunniveau na TD9 signaal

Bovendien biedt het TD9 signaal ook inzichten in steun- en weerstandsniveaus. Het laatste TD9 signaal heeft het vloerprijssteunniveau verhoogd van $10.000 naar $25.000, wat suggereert dat de kans kleiner is dat de prijs van Bitcoin onder deze niveaus zal dalen in de toekomst. Gaan we Bitcoin binnenkort ook met een hogere bodem zien?


The post Bearish Signaal van Bitcoin Mislukt, Stijgt de Prijs naar 85k? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.