“Bank met 1.500 miljard dollar gaat bitcoin ETF’s goedkeuren”

Morgan Stanley gaat binnen enkele weken bitcoin exchange traded funds op haar platform toestaan. De bank geldt als een van de grootste banken ter wereld met een beheerd vermogen van 1.500 miljard dollar. Dat melden marktvolgers op X die zich baseren op “bronnen dichtbij de bank”.

Springt Morgan Stanley op de bitcoin trein?

Of het bericht klopt, moet de komende weken duidelijk worden. Volgens Eric Balchunas, een Bloomberg ETF-expert, kun je vraagtekens plaatsen bij de bron van het bericht. Maar een groen licht vanuit Morgan Stanley komt uit niet als een totale verrassing. De geruchten gaan al langer dat deze bank interesse toont in bitcoinfondsen. Al in 2021 keurde de bank exposure aan twee andere bitcoinfondsen goed. Dat waren geen ETF’s, maar wel vergelijkbare producten. Deze fondsen, aangeboden door Galaxy Digital en NYDIG, markeerden het eerste uitstapje van de bank naar bitcoin. Ook is bekend dat ze aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust kochten als uitprobeersel. De introductie van spot BTC ETF’s in de Verenigde Staten, die in januari door de Securities and Exchange Commission (SEC) is goedgekeurd, is inmiddels wel te zien als een belangrijk keerpunt voor de sector.

Potentieel

Ondanks dat er al miljarden dollars in deze producten zijn gesluisd, is het volledige potentieel nog niet bereikt denken marktvolgers. Bedrijven zoals Merrill Lynch, Morgan Stanley en Wells Fargo zijn nog niet actief, net zoals talloze andere broker-dealers en financieel adviseurs in Amerika. Tot nu toe stroomt het meeste geld naar BlackRock’s IBIT en Fidelity’s FBTC. Dinsdag is er weer fors meer kapitaal naar de bestaande fondsen gestroomd. Het gaat om een netto instroom van 418 miljoen dollar, zo merkt deze gebruiker op X op.


The post “Bank met 1.500 miljard dollar gaat bitcoin ETF’s goedkeuren” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.