Babylon Chain sluit investeringsronde van $18 miljoen voor bitcoin staking

Polychain Capital en Hack VC waren de grote investeerders in een kapitaalronde van 18 miljoen dollar in een Series A ronde voor Babylon Chain, een protocol dat werkt aan bitcoin-staking. Hiermee probeert Babylon Chain een brug te slaan tussen de wereld voor decentrale financiële applicaties en de bitcoin blockchain.

Bitcoin staking protocol

Het bijzondere aan de software die Babylon Chain wil bouwen is dat je straks dus bitcoin kunt staken op Proof-of-Stake netwerken. Hiermee moet er liquiditeit en veiligheid worden toegevoegd aan opkomende blockchains.

Voor de context, een Proof-of-Stake blockchain is een type blockchain dat leunt op participanten die tokens vastzetten voor het valideren van transacties. Om als validator aan de slag te gaan en nieuwe blokken te creëren moet je dus tokens van de blockchain in kwestie bezitten.

De veiligheid en integriteit van een Proof-of-Stake blockchain hangt gedeeltelijk af van de hoeveelheid munten in de staking-contracten. Bitcoin gebruikt natuurlijk een ander mechanisme, namelijk Proof-of-Work, waarbij miners verantwoordelijk zijn voor het produceren van blokken.

Babylon Chain wil die werelden nu aan elkaar verbinden.

Testen met 31 blockchains

Op dit moment is Babylon Chain de technologie al aan het testen met de 31 blockchains in de bovenstaande afbeelding.

De grootste uitdaging voor de startup, zo blijkt uit de lite paper, is om van afstand straffen uit te delen, zonder smart contracts op de blockchain van bitcoin te hebben.

Om dit probleem aan te pakken zijn al wat oplossingen in de maak. We moeten nog maar zien of dit uiteindelijk op grote schaal van de grond gaat komen, maar het lijkt erop dat dit in ieder geval weer wat vraag naar bitcoin zal veroorzaken.

Wat dat betreft is het een positieve ontwikkeling voor de bitcoin koers en als de bitcoin koers stijgt neemt over het algemeen de adoptie toe, omdat de digitale munt daarmee de aandacht weer naar zich toetrekt.


The post Babylon Chain sluit investeringsronde van $18 miljoen voor bitcoin staking appeared first on Bitcoinmagazine.nl.