Baas van JP Morgan zou “cryptovaluta sluiten” als hij de overheid was

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, gaf vandaag een getuigenis af voor het Amerikaanse Congres. Hij deed een uitspraak die voor enige controverse zorgde. Hij was namelijk vrij negatief over bitcoin en andere cryptovaluta.

De bankdirecteur verklaarde dat als hij een overheidsfunctie zou hebben, hij bitcoin en cryptocurrency’s zou ‘sluiten’.

Gek zijn die uitlatingen niet. Bitcoin is in zekere zin een reactie op het bankwezen dat in 2008 faalde en sindsdien voor perverse prikkels in het systeem zorgt. Dimon is al jaren lang kritisch op de cryptomarkt. Als bedrijf is hij met JP Morgan wel bezig met crypto’s, omdat hij kansen ziet, maar persoonlijk heeft hij er op zijn zachtst gezegd een hekel aan.

Hij benadrukte dan ook in zijn getuigenis dat de overheid de macht heeft om “strikte regelgeving af te dwingen of zelfs de hele crypto-space te sluiten”.

“Ik ben altijd sterk tegen crypto en bitcoin geweest. De echte use case hiervoor is criminelen, drugshandelaren, het tegengaan van het witwassen van geld, belastingontwijking. En dat is een use case.”

Het is een repereterend verhaal aan het worden van de cryptosceptici die met valse argumenten hun eigen hachje willen redden. Dimon noemde het eerder fraude en hij waarschuwde investeerders voor het speculatieve karakter ervan. Hij vervolgt:

“Het is enigszins anoniem, maar niet volledig. En omdat je onmiddellijk geld kunt overmaken omdat het niet langs sancties en OFAC gaat, kunnen ze dat allemaal omzeilen. Als ik de overheid was, zou ik het sluiten.”


The post Baas van JP Morgan zou “cryptovaluta sluiten” als hij de overheid was appeared first on Bitcoinmagazine.nl.