AVAX van Avalanche nu verkrijgbaar via Stripe in een transformatieve Web3-integratie

In een innovatieve zet heeft Avalanche C-Chain samengewerkt met Stripe, waardoor gebruikers Avalanche’s native token, AVAX, direct binnen Web3-applicaties kunnen kopen.

Toegang uitbreiden via Stripe

Deze integratie, aangekondigd in een blogpost van Ava Labs op 29 april, introduceert een nieuwe, gestroomlijnde manier voor geverifieerde Stripe gebruikers om AVAX te kopen en over te dragen naar hun persoonlijke portemonnee.

Acht Web3 applicaties op het Avalanche netwerk, waaronder de Avalanche Core portfolio app en het GoGoPool staking protocol, hebben deze integratie geadopteerd. Deze functie maakt gebruik van een aanpasbare widget die ontwikkelaars in hun apps kunnen inbouwen, waardoor een eenvoudige conversie van fiat naar crypto mogelijk wordt met behulp van het robuuste platform van Stripe.

Ontwikkelingen in cryptobetalingen

Dit nieuws komt slechts drie dagen na de aankondiging van Stripe dat het cryptobetalingen zou herintroduceren, gebruikmakend van USDC op blockchains zoals Solana, Ethereum en Polygon. Deze stap maakt deel uit van Stripe’s bredere strategie om zijn cryptocurrency-betalingsoplossingen uit te breiden en benadrukt zijn toewijding aan het integreren van digitale valuta in alledaagse financiële transacties.

Een van de belangrijkste uitdagingen in de Web3-ruimte is het “koude start probleem”, waarbij gebruikers vaak niet voldoende geld in hun portemonnee hebben om transacties uit te voeren. De integratie van Stripe pakt dit probleem aan door alle aspecten van KYC, betalingen, fraude en compliance te beheren, waardoor ontwikkelaars zich meer kunnen richten op het verbeteren van hun applicaties.

Bij de lancering kunnen gebruikers gebruik maken van deze functie in de Core portfolio app om nieuwe Avalanche accounts aan te maken met behulp van hun Google of Apple ID’s en deze te financieren met behulp van verschillende methoden zoals bankoverschrijvingen, debetkaarten of creditcards. Deze dienst vereenvoudigt niet alleen het proces van het verwerven van digitale valuta, maar is ook gericht op het bevorderen van een bredere acceptatie door transacties toegankelijker te maken voor een wereldwijd publiek.

Implicaties voor de toekomst

De samenwerking tussen Avalanche en Stripe betekent een belangrijke stap voorwaarts in het verbinden van traditionele financiële mechanismen met de ontluikende wereld van Web3. Deze samenwerking verbetert niet alleen de functionaliteit en het bereik van het Avalanche-netwerk, maar schept ook een precedent voor toekomstige fintech- en blockchain-integraties.

Naarmate de integratie aan kracht wint, is deze klaar om verdere groei en innovatie binnen het Avalanche ecosysteem te katalyseren en mogelijk het bredere cryptocurrency landschap te beïnvloeden.


The post AVAX van Avalanche nu verkrijgbaar via Stripe in een transformatieve Web3-integratie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.