Avalanche overleefde een storm – kan de koers klimmen naar $40?

Bitcoin en de rest van de cryptomarkt kwamen na de all-time highs van 14 maart in een onzekere periode terecht. Vanaf dat moment begon een neerwaartse trend waar ook Avalanche (AVAX) veel last van had. Hoewel AVAX enige vorm van weerstand bood in vergelijking met andere altcoins, daalde het project ook stevige.

Als we inzoomen op Avalanche, dan ontstaat er vooral een gemixt beeld over de vooruitzichten.

De toekomst van Avalanche

De toekomst van Avalanche lijkt momenteel gehuld in onzekerheid. Hoewel er zeker positieve signalen te vinden zijn, bijvoorbeeld in het feit dat ze beter presteren dan de gemiddelde altcoin en er wel degelijk bullish sentiment te bekennen is, maken we ons juist zorgen over de dalende handelsactiviteit van de munt.

Een blik op de dagelijkse grafiek van Avalanche laat zien hoe de munt zich de afgelopen periode in een achtbaan begaf. Scherpe stijgingen werden afgewisseld door keiharde correcties.

Op dit moment lijkt Avalanche rond het niveau van $38 te consolideren, na een recente dip vanaf de hoogtepunten van april.

Als Avalanche de steun rond de $35 kan vasthouden, dan is er een mogelijkheid dat de munt zijn opwaartse traject een vervolg kan geven. Zeker als de bullmarkt voor alle cryptomunten straks weer een vervolg krijgt.

Veel weerstand voor Avalanche

Daar staat echter tegenover dat er rond de koersen van $48 tot $53 veel weerstand ligt voor Avalanche.

Dat zijn prijspunten die het de afgelopen maanden veelvuldig heeft getest en waar de weerstand uiteindelijk te groot bleek voor de munt. Een duurzame uitbraak boven deze niveaus zou een verandering van het momentum kunnen signaleren voor AVAX.

Een verandering van het momentum die de koers in potentie tot $80 of zelfs $100 kan brengen volgens de analisten van newsbtc.

Dat moeten we uiteindelijk nog maar zien. In principe concurreert Avalanche natuurlijk met projecten als Ethereum en Solana. Daarvoor lijkt op dit moment nog meer enthousiasme te zijn als het gaat om de smart contract platforms.

Voor Ethereum is het voordeel natuurlijk dat ze net een Ethereum ETF goedkeuring hebben gehad in de Verenigde Staten.


The post Avalanche overleefde een storm – kan de koers klimmen naar $40? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.