Autoriteiten Indonesië sluiten 10 bitcoin mining farms die elektriciteit aftapten

De Indonesische autoriteiten treden hard op tegen tien bitcoin mining farms. Ze zouden illegaal energie hebben afgetapt van het elektriciteitsnet om daarmee de bedrijfsvoering van stroom te voorzien. Volgens berichten van lokale media heeft de overheid tien cryptominingsites aangepakt.

De autoriteiten van het staatselektriciteitsbedrijf PLN merkten op dat bredere coördinatie van cruciaal belang was om de farms, aan het licht te brengen. Volgens de berichtgeving zouden de bitcoin miners in totaal ongeveer 1,4 miljard Indonesische roepies hebben gekost. Omgerekend komt dat neer op ongeveer $100.000.

Naast de financiële gevolgen dankzij het aftappen van elektriciteit, is men ook bezorgd over de impact van de miners op de lokale gemeenschap en het milieu.

“PLN heeft de verkregen informatie opgevolgd en het bleek dat de diefstal waar was. Vervolgens kwamen PLN-functionarissen van de Bukit Barisan Customer Service Implementation Unit (UP3) naar de locatie om actie te ondernemen. Ze kregen bedreigingen en te maken met weerstand. Om deze reden werkt PLN nauw samen met de politie, namelijk de regionale politie van Noord-Sumatra.”

De inval bracht 1.300 BTC miners aan het licht, die 1.800 watt gebruikten. Politiechef Agung Effendi merkte op dat ze naar schatting al zes maanden aan de gang waren. Er zijn ook nog eens 26 mensen op tien locaties gearresteerd.

Het gebeurt wel vaker dat miners elektriciteit stelen. Er zijn verhalen bekend uit Maleisië en Venezuela waar de politie ook moest optreden. In Maleisië gingen de autoriteiten er zelfs zo hard op in dat ze tientallen mining rigs plat walsten met een asfaltwals.

Indonesië is over het algemeen erg positief over cryptovaluta. Het land heeft alle cryptobeurzen de opdracht gegeven zich te registreren bij de Commodity Futures Exchange (CFX) om hun activiteiten na augustus 2024 voort te zetten.


The post Autoriteiten Indonesië sluiten 10 bitcoin mining farms die elektriciteit aftapten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.