Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een half miljoen dollar had ontvangen. Cryptoplatform Rhino Trading voegde per ongeluk een extra nul aan zijn rekening toe. De man profiteerde optimaal en ging er met een paar honderdduizend dollar vandoor.

ABC Report noemt de man bij de volgende naam: Kow Seng Chai. Hij zou naar verluidt honderdduizenden dollars in zijn zak gestoken. In plaats dat er $99.500 AUD op z’n cryptoaccount werd bijgeschreven, werd dit ineens (ten onrechte) $995.000 AUD. Omgerekend is dat $652.316.

Rhino Trading zei dat Chai niet heeft gereageerd op verzoeken om het geld terug te geven. Tegen de tijd dat het handelsbedrijf op 4 februari de fout opmerkte, had Chai een deel van het geld al omgezet in stablecoin Tether. Dit deed hij via een rekening die was opgezet door zijn bedrijf Lotte Enterprise. Hij haalde het geld in meerdere stappen van maximaal 100.000 dollar van het platform af.

De 37-jarige man uit Mildura, een plekje in de buurt van Victoria, is sindsdien spoorloos. Het Hooggerechtshof heeft een “bevriezingsbevel” uitgevaardigd voor zijn bezittingen. Daarnaast mag hij Australië niet verlaten.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke fout optreedt. In 2021 kreeg een stel uit Melbourne per ongeluk 10,5 miljoen Australische dollar ($6,7 miljoen) van Crypto.com. Ze gaven al het geld uit totdat de fout werd ontdekt. Ze kwamen in een juridisch proces terecht omdat het werd gezien als diefstal. Het echtbaar dacht echter dat ze een prijs hadden gewonnen.


The post Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos appeared first on Bitcoinmagazine.nl.