Arthur Hayes voorziet bitcoin koers van 30.000 dollar

Arthur Hayes, de oprichter en voormalig CEO van BitMEX, voorziet verdere koersdalingen voor bitcoin. De koning van de markt kan volgens Hayes weleens met 30 procent dalen vanaf het hoogtepunt van ongeveer 49.000 dollar die bitcoin eerder dit jaar neerzette.

Bitcoin koers van 33.600 dollar

Uiteindelijk moet bitcoin volgens Hayes steun vinden rond de koersen van 30.000 tot 35.000 dollar.

“Een correctie van 30 procent vanaf het hoogtepunt van de ETF-goedkeuring komt uit op 33.600 dollar. Om die reden geloof ik dat bitcoin steun zal vinden rond de 30.000 tot 35.000 dollar en dat is waarom ik put-opties kocht met een strike-prijs van 35.000 dollar voor 29 maart 2024.

Verder heb ik mijn posities in Solana en Bonk met een klein verlies gedumpt”, aldus Hayes.

De voormalig CEO van BitMEX roept daarnaast dat bitcoin en crypto de enige echte vrije markten zijn op de wereld. Om die reden reageren zij volgens Hayes sneller op veranderingen in de liquiditeit van de Amerikaanse dollar, voordat de “gemanipuleerde” traditionele markten dat doen.

Bodemvissen op bitcoin

Hayes geeft verder aan dat hij begint met “bodemvissen” zodra de bitcoin koers onder de 35.000 dollar terechtkomt. Dan is hij ook van plan om Solana en Dogwifthat te kopen. Laatstgenoemde token is een memecoin die gebouwd is op Solana.

Het is nog maar de vraag in hoeverre Hayes gelijk krijgt met zijn voorspelling van een bitcoin koers van 35.000 dollar.

Op het moment van schrijven is de koning van de markt alweer een beetje opgeklommen en staat er een koers van 40.000 dollar op de borden. Daarmee is het herstel natuurlijk niet definitief, maar het is in ieder geval een begin van iets wat tot een herstel zou kunnen leiden.

Zien we binnenkort weer een bitcoin koers van 50.000 dollar? Wij hopen erop, maar helaas kun je nooit iets zeker weten als het over de financiële markten gaat.


The post Arthur Hayes voorziet bitcoin koers van 30.000 dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.