Arthur Hayes voorspelt kapitaalinstroom naar bitcoin vanuit China

Bitmex-oprichter Arthur Hayes voorspelt een gigantische kapitaalinstroom naar bitcoin vanuit China. In een nieuwe analyse schrijft de veelgeprezen analist dat rijke Chinese individuen en staatsbedrijven banken in Hong Kong gebruiken voor internationale handel. Dat kan er volgens hem op wijzen dat er weleens een gigantische kapitaalinstroom naar bitcoin kan plaatsvinden vanuit het land waar bitcoin momenteel verboden is.

Hoe ziet Arthur Hayes dat precies voor zich?

Chinees kapitaal naar bitcoin?

“Bitcoin is een Chinees fenomeen. Veel van de grootste bitcoin miners begonnen hun operaties in China. Voor 2020, in het tijdperk dat er nog BTC/CNY (Chinese renminbi) handelsparen bestonden, domineerden Chinese klanten de wereldwijde spothandel. Iedere rijke Chinees kent bitcoin en zijn veelbelovende status als store of value.

Ze hebben de digitale munt vanaf zijn geboorte tot het huidige moment gevolgd en zijn actieve participanten geweest in het succes. Als er een manier is om legaal cash vanuit China naar Hong Kong te sturen, dan zal daar bitcoin mee gekocht worden”, zo vertelt Arthur Hayes.

Hayes zegt ook dat de Chinese overheid de afgelopen jaren heeft geprobeerd om de economie van een aanbod-geleide naar een vraag-geleide economie om te toveren door lenen duurder te maken.

Bedrijven reageerden hierop door meer geld te lenen van buiten de landsgrenzen, waardoor de waarde van de Amerikaanse dollar is toegenomen en krediet over de hele wereld duurder werd, zo stelt Arthur Hayes.

Die trend kan volgens hem nu weleens op het punt van omdraaien staan.

Chinese centrale bank grijpt in

De Chinese centrale bank grijpt momenteel namelijk in en lijkt de economie juist weer te spekken met goedkoop kapitaal.

“Deze positieve stroom voor dollarkredieten en liquiditeit zal verwijderd worden zodra het Chinese bankensysteem weer veel yuans in omloop brengt via kredietverstrekking.

Omdat de dollar de grootste krediet-valuta ter wereld is, zullen de koersen van bitcoin en goud stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar als de prijs van dollarkredieten daalt.

Het meest fantastische is dat Chinese bedrijven en rijke individuen niet eens bitcoin hoeven te kopen om dit te realiseren. De inwisselbare aard van wereldwijd fiat-krediet zal een stroom van Amerikaanse dollars richting bitcoin dicteren”, aldus Arthur Hayes.

Zodoende kan het dus zomaar zijn dat we ons moeten opmaken voor een hele interessante periode als het om de bitcoin koers gaat.


The post Arthur Hayes voorspelt kapitaalinstroom naar bitcoin vanuit China appeared first on Bitcoinmagazine.nl.