Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het te bestempelen als een “shitcoin” en een “wannabe Ethereum” die waarschijnlijk in irrelevantie zal vervagen. Tijdens een interview met Coin Bureau, dat op zondag werd gepubliceerd, vroeg Hayes zich af wat het unieke voordeel van Cardano is ten opzichte van zijn concurrenten, met de retorische vraag: “Wie geeft er om? Nul?”

De uitlatingen van Hayes over Cardano veroorzaakten opschudding online, vooral bij Charles Hoskinson, de oprichter van het netwerk. Toen Hoskinson Hayes vroeg waarom hij Cardano in diskrediet bracht, was Hayes’ ongezouten antwoord: “Omdat jouw munt waardeloos is, man. Koop gewoon wat ETH en relax.”

Cardano, net als Ethereum, is een smart contract-platform bedoeld voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties. Het was een van de eerste snel groeiende proof-of-stake cryptocurrencies, wat betekent dat het netwerk wordt beveiligd met cryptovaluta in plaats van energie. Desondanks blijft Cardano achter bij concurrenten zoals Ethereum, Solana en Binance Smart Chain (BSC), zowel in marktomvang als in totale waarde vergrendeld in DeFi.

Hayes staat bekend om zijn uitgesproken steun aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) en zijn interesse in kleine cryptomunten voor kortetermijnhandel. Opvallend was zijn positieve houding ten opzichte van de memecoin “dogwifhat”, die hij omschreef als “het beste hondengeld van deze bull-cyclus”. Hij sprak ook zijn liefde uit voor Rare Pepe’s en voorspelde een heropleving van het handelsvolume in NFT’s.

Hayes gaat door over dit punt door een lijst van de werelds populairste Dapps te publiceren en te vragen welke daarvan het meest populair zijn geworden op het Cardano blockchain. Volgens hem is het antwoord: geen van hen. Dit versterkt zijn standpunt dat ADA waardeloos is.

Desalniettemin blijft Hayes optimistisch over Bitcoin, waarbij hij een prijsstijging verwacht als gevolg van geldcreatie door de Federal Reserve. Hij heeft voorspeld dat Bitcoin tegen eind 2026 tussen de $750.000 en $1 miljoen zal bereiken. Dat is nogal ver weg, zowel qua tijd als qua prijs van BTC.

Ondanks de controverse, blijft de cryptowereld verdeeld met sterke meningen en loyaliteiten, en Hayes’ scherpe commentaar voegt slechts toe aan de dynamische en soms onvoorspelbare aard van deze sector. Wat de toekomst ook moge brengen, de cryptogemeenschap blijft een broeinest van debatten.


The post Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.