Arthur Hayes: “Bitcoin naar $1 miljoen, reddingsactie voor banken komt eraan”

Arthur Hayes, de mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, komt met goed en slecht nieuws. Enerzijds denkt hij dat er een reëel scenario is waarin de prijs van bitcoin naar de $1 miljoen kan schieten. Tegelijk denkt hij dat banken een zware tijd tegemoet gaan.

Hayes schrijft op X dat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zegt dat Amerikaanse banken “sterk tot zeer sterk zijn”. Toch geeft de aandelenkoers van de New York Community Bancorp (NYCB) iets heel anders weer. Gisteren kwam naar buiten dat een Amerikaanse topwaakhond druk uitoefend op de bank waardoor het zijn dividend moet verlagen en zelfs extra reserves gaan opbouwen. Allemaal uit voorzorg.

Wie heeft gelijk: de markt of de centrale bankier, zo vraagt Hayes zich af.

Hoewel de Bank Term Funding Program (BTFP) volgende maand ten einde komt, heeft het er veel van weg dat (enkele) banken haastig op zoek zijn naar nieuwe leningen om crises af te wenden. BTFP werd vorig jaar in het leven geroepen toen drie grote Amerikaanse banken omvielen.

Hayes voorspelt nu dat het reddingsplan eraan komt en dat de prijs van bitcoin daardoor wel eens naar de $1 miljoen zou kunnen stijgen.

Volgens de analyse van Hayes zullen de Amerikaanse banken opnieuw een enorme reddingsoperatie nodig hebben. De federale reserves en staatsobligaties zullen een enorme hoeveelheid geld in de markt brengen. Deze extra liquiditeit zorgt er ook voor dat de prijs van bitcoin omhoog gaat.

Toch ziet Hayes ook nog wel een harde correctie: “Ik verwacht dat bitcoin begin maart een gezonde correctie van 20% tot 30% zal doormaken ten opzichte van welk niveau dan ook.”


The post Arthur Hayes: “Bitcoin naar $1 miljoen, reddingsactie voor banken komt eraan” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.