ARK verkoopt $200 miljoen aan aandelen in grootste bitcoinfonds

ARK Invest, onder leiding van Cathie Wood, heeft een opmerkelijke verschuiving in haar beleggingsstrategie doorgevoerd door haar volledige resterende belang in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te verkopen. De verkoop van deze aandelen, ter waarde van ongeveer $200 miljoen op 28 december, markeert een significante wijziging voor het beleggingsfonds. Eric Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, onthulde deze transactie.

Deze stap komt na een periode waarin GBTC-aandelen de boventoon voerden in de portefeuille van ARK Invest. De verkoop van GBTC begon in oktober, toen de Bitcoin-prijs voor het eerst $34.000 bereikte, met ARK die 100.739 GBTC-aandelen verkocht voor $2,5 miljoen uit hun ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). Later, op 19 december, verkocht ARK nog eens 809.441 GBTC-aandelen ter waarde van $27,9 miljoen.

Het is interessant dat ARK Invest de helft van de opbrengst van de GBTC-verkoop, ongeveer $100 miljoen, heeft herbelegd in de Bitcoin Futures ETF Bito. ETF-analisten, waaronder Balchunas, interpreteren deze stap als een tijdelijke strategie terwijl ARK zoekt naar een portefeuille met meer liquiditeit. Deze recente investeringswijziging heeft ARK Invest de op één na grootste houder van Bito gemaakt.

Naast de verkoop van GBTC, heeft ARK Invest ook 148.885 aandelen van Coinbase, ter waarde van $27,5 miljoen, geliquideerd uit hun ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). Deze laatste investeringsbeslissing komt op een cruciaal moment, met intense speculatie rond de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

ETF-analisten, zoals Balchunas, schatten de kans op goedkeuring van een Bitcoin ETF voor de deadline van 10 januari 2024 op 99%. Cathie Wood, CEO van ARK Invest en een bekende Bitcoin-voorstander, heeft hoge verwachtingen van een spot Bitcoin ETF. In een recent interview gaf Wood aan dat de groeiende anticipatie op de potentiële goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s de BTC-prijs op korte termijn negatief zou kunnen beïnvloeden, maar dat het langetermijnperspectief veelbelovend is.


The post ARK verkoopt $200 miljoen aan aandelen in grootste bitcoinfonds appeared first on Bitcoinmagazine.nl.