Ark Invest verkoopt nog eens voor $15 miljoen aan Coinbase-aandelen, aandeel COIN stijgt

Ark Invest heeft afgelopen vrijdag 62.615 aandelen Coinbase, ter waarde van $15,1 miljoen, verkocht uit twee van zijn exchange-traded funds. Dat meldt The Block.

Ark Invest verkoopt Coinbase-aandelen

Het bedrijf van Cathie Wood verkocht 52.295 aandelen ($12,6 miljoen) uit zijn Innovation ETF (ARKK) en 10.320 aandelen ($2,5 miljoen) uit zijn Next Generation Internet ETF (ARKW). Dat blijkt de laatste handelsaangifte van het bedrijf.

Als we dat toevoegen aan de $6,4 miljoen aan Coinbase-aandelen die op donderdag zijn verkocht, heeft Ark Invest vorige week meer dan $21,5 miljoen aan het aandeel afgestoten.

De investeringsstrategie van Ark is erop gericht geen enkele individuele bezitting meer dan 10% van de portefeuille van een ETF te laten uitmaken om diversificatie binnen zijn fondsen te behouden. Dat betekent dat het waarschijnlijk doorgaat met het herbalanceren. Dat is namelijk het gevolg zodra de aandelenprijs van Coinbase blijft stijgen in vergelijking met andere bezittingen in de fondsen.

Coinbase is nu de op één na grootste positie binnen zijn ARKK ETF met een weging van 9,36%, achter Tesla op 9,48%. Coinbase is ook de op één na grootste bezitting in ARKW, met een weging van 9,55%, net achter Ark’s eigen spot Bitcoin ETF (ARKB) op 9,98% van het fonds.

De Coinbase-bezittingen van ARKK hebben een marktwaarde van $669 miljoen, terwijl de COIN-wegingen van ARKW gewaardeerd zijn op $160 miljoen tegen de huidige prijzen. De ARKK- en ARKW-fondsen respectievelijk met 29% en 58% gestegen in het afgelopen jaar.

Aandeel COIN

De aandelen van Coinbase staan momenteel 5% hoger in de voorbeurshandel op $252,58. COIN is verhandeld voor $240,90 bij marktsluiting op vrijdag, daarmee sloot het de week af met een min van 8% volgens TradingView. Echter, het aandeel is nog steeds 39% gestegen sinds het begin van het jaar en bevindt zich nu binnen 30% van zijn vorige recordhoogte van $342,98 uit november 2021.

Coinbase is momenteel gewaardeerd op $44,8 miljard, volgens het data dashboard van The Block. Ark Invest heeft ook voor $17 miljoen aan Robinhood-aandelen verkocht op vrijdag, aangezien de aandelen- en crypto-handelsapp 8% daalde voor de week.


The post Ark Invest verkoopt nog eens voor $15 miljoen aan Coinbase-aandelen, aandeel COIN stijgt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.