ARK Bitcoin ETF ziet recorduitstroom van $87 miljoen

De ARK 21Shares Bitcoin ETF zag gisteren een uitstroom van 87 miljoen dollar. Daarmee werd het de Bitcoin ETF die een grotere dagelijkse uitstroom dan Grayscale wist te bereiken. Met die 87 miljoen dollar verloor ARK 21Shares grofweg 1.300 bitcoin, zo blijkt uit de eerste data van Farside Investors.

Wat is er aan de hand met ARK 21Shares?

Gisteren markeerde de tweede opeenvolgende dag van uitstromen voor de Bitcoin ETF van ARK 21Shares. Op 1 april moest het zijn eerste uitstroom ooit noteren met een verlies van 300.000 dollar aan bitcoin.

Dat viel nog mee als je kijkt naar de gigantische uitstroom van 2 april.

Bij Graysacle vielen de uitstromen relatief gezien mee met een totaal van 81,9 miljoen dollar aan bitcoin voor 2 april.

Gemiddeld verliest Grayscale namelijk 254 miljoen dollar per dag met zijn ETF. Over de afgelopen drie maanden moest Grayscale een totaal van 15,1 miljard dollar aan kapitaal inleveren.

BlackRock brengt redding

BlackRock was gisteren weer eens de grote held onder de Spot Bitcoin ETFs. Het fonds van de grootste vermogensbeheerder ter wereld zag een instroom van 150,5 miljoen dollar.

Daarmee komt er onder de streep een instroom van 40,3 miljoen dollar te staan voor alle Spot Bitcoin ETFs, ondanks de uitstromen bij ARKB en GBTC.

De uitstromen bij ARK waren de afgelopen twee dagen groot, maar het fonds hoort ondanks dat nog altijd tot de grootste Spot Bitcoin ETFs.

In de bovenstaande tabel zien we hoe ARKB van de nieuwe ETFs op plek 3 staat achter BlackRock en Fidelity.

ARK bezit nu 44.662 bitcoin, terwijl Fidelity er 146.000 heeft en BlackRock de grote baas blijft met 256.700 stuks.

Ondertussen zijn er door ProShares twee zogenaamde 2x fondsen gelanceerd voor long- en shortposities op de Spot Bitcoin ETFs.

Wat je hiermee krijgt? Een fonds dat twee keer zo hard stijgt bij stijgingen en twee keer zo hard daalt bij dalingen. Je werkt in feite met een hefboom. Meer risico, meer potentieel rendement.


The post ARK Bitcoin ETF ziet recorduitstroom van $87 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.