Ariana Grande maakt één foto en deze memecoin schiet 18% omhoog

De Solana meme coin Michi is met 18% gestegen nadat popster Ariana Grande de meme die de inspiratie voor de coin vormde, deelde op haar Instagram-verhaal.

Memecoin schiet plots omhoog

De Michi-meme is bewerkt om een roze “liefdesdrank” vast te houden, naast posters van een man met kusafdrukken op de muur. Dit is het werk van een Grande-fanaccount als verwijzing naar een muziekvideo die de zangeres uitbracht voor haar single “The Boy Is Mine.”

“Ik denk dat de jongen van haar is, ik weet het niet,” luidt het bericht, gevolgd door de afbeelding van de meme. “Hey, ik ben het,” reageerde een Michi Solana Instagram-account.

In de acht uur na Grande’s repost, steeg Michi slechts 3% naar $0.22. Maar toen de pseudonieme crypto-influencer Ansem—die eerder gehypete munten zoals Dogwifhat (WIF) hielp promoten—Grande’s repost op zijn Twitter onder de aandacht bracht, steeg de koers met 18% naar $0.26 in slechts één uur.

Het is niet de eerste keer dat beroemdheden hun naam impliciet en expliciet verbinden aan een memecoin. Het meest opvallend is dat mediapersoonlijkheid Caitlyn Jenner twee meme coins lanceerde en muzikant Iggy Azalea haar eigen munt debuteerde, terwijl de omstreden influencer en voormalig bokser Andrew Tate zich ook in deze wereld beweegt.

Opgezet?

Het is onwaarschijnlijk dat dit deel uitmaakte van een hack van het account van Ariana Grande, aangezien ze doorging met haar normale sociale media-activiteiten, inclusief een verjaardagsboodschap aan haar moeder.

Het leidde ook tot speculatie op crypto twitter, is de post wel organisch gebeurd? Maar velen geloven dat dit simpelweg een organische reposting van de meme was. Michi was tenslotte een meme voordat het een meme coin werd, en het is waarschijnlijk dat de meeste mensen die de afbeelding delen, zich niet bewust zijn van de cryptolink.

Daarom is er een goede kans dat Grande geen idee heeft dat de meme coin bestaat, en dat ze gewoon een door fans gemaakte meme wilde delen om haar pas uitgebrachte muziekvideo te promoten.

“De memes waarop de meeste van deze munten zijn gebaseerd, zijn al viraal. Als een beroemdheid over die meme post, is dat omdat het al viraal is. Ze promoten de onderliggende meme coin niet,” legde een Twitter-gebruiker uit. “Het is een geweldige goedkeuring voor de meme zelf.”


The post Ariana Grande maakt één foto en deze memecoin schiet 18% omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.