Argentinië werkt samen met El Salvador om te leren van de adoptie van Bitcoin

De regering van Argentinië wil leren van de ervaringen van El Salvador met de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrency-activiteiten. Deze samenwerking is erop gericht om de pioniersstappen van El Salvador op het gebied van cryptocurrency te gebruiken om een robuuster regelgevend kader in Argentinië te ontwikkelen.

Argentinië en El Salvador ontmoeten

De nationale effectencommissie van Argentinië (CNV) hield onlangs een bijeenkomst met de nationale commissie voor digitale activa van El Salvador (CNAD) om de aanpak van de invoering en regulering van cryptocurrency te bespreken. Aan de vergadering, die plaatsvond op 23 mei, namen CNV-voorzitter Roberto Silva, CNV-vicevoorzitter Patricia Boedo en CNAD-voorzitter Juan Carlos Reyes deel. De ambtenaren richtten zich op de ervaring van El Salvador als het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoert in september 2021.

Silva benadrukte het leiderschap van El Salvador in de cryptocurrency-industrie en benadrukte het belang van de inzichten van de CNAD, die toezicht houdt op de markt voor digitale activa in El Salvador en deze reguleert.

Fasen van goedkeuring en inzichten in regelgeving

De samenwerking komt op een cruciaal moment nu Argentinië vooruitgang boekt met het reguleren van zijn lokale cryptocurrency markt. In april keurde Argentinië de registratievereisten voor cryptobedrijven goed, een belangrijke stap in de richting van het formaliseren van de industrie.

Het succes en de uitdagingen van El Salvador bij de integratie van Bitcoin in zijn economie zijn waardevolle lessen voor Argentinië. CNV-vicevoorzitter Boedo, die in maart El Salvador bezocht voor vergaderingen over marktontwikkeling, benadrukte de cruciale rol van de expertise van El Salvador bij het vormgeven van de regelgevende aanpak van Argentinië.

Een gedeelde visie op cryptoregulering

De president van El Salvador, Nayib Bukele, is een groot voorstander van Bitcoin, omdat hij gelooft dat het de economie van het land zal stimuleren door toeristen en nieuwe bedrijven aan te trekken. Argentinië hoopt een aantal van deze voordelen te evenaren en tegelijkertijd mogelijke valkuilen te vermijden.

Juan Carlos Reyes van CNAD toonde zich optimistisch over de technologische mogelijkheden en regelgevende ambities van Argentinië. “Argentinië is een pionier op het gebied van technologie en de nationale effectencommissie begrijpt en wil efficiënt met de sector samenwerken en passende regelgeving creëren,” zei Reyes.

Vooruitgang boeken

Deze samenwerking betekent dat Argentinië serieus van plan is om cryptocurrencies in zijn economie te integreren. Met de Bitcoin-vriendelijke politicus Javier Milei als president is Argentinië klaar om een gunstige omgeving te creëren voor het gebruik van cryptocurrencies. Eind 2023 noemde de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Diana Mondino, de voorbereidingen van de regering om het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies onder specifieke voorwaarden te legaliseren.

Door van El Salvador te leren, wil Argentinië een robuust en veilig ecosysteem voor cryptocurrencies ontwikkelen. Dit partnerschap zou een precedent kunnen scheppen voor andere landen die cryptocurrencies in hun economie willen integreren.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Argentinië werkt samen met El Salvador om te leren van de adoptie van Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.