Argentinië schrapt regel voor netjes opgeven achterstallige cryptobelastingen

De Argentijnse regering onder leiding van de nieuwe president Javier Milei heeft besloten de belastingmogelijkheden voor cryptovaluta te schrappen. Hij heeft het Omnibus Wetsvoorstel aan het Congres gepresenteerd.

Belastingbetalers mochten hun eigendom van een aantal “niet-aangegeven activa” alsnog doorgeven, waardoor de betalingen en vergoedingen zouden worden verlaagd. Cryptovaluta vielen hier ook onder.

De Argentijnse regering heeft de mogelijkheden om het bezit van bepaalde activa (waaronder dus cryptovaluta) , aan te geven, nu echter uit de omnibuswet gehaald. De titel is: “Law of Bases and Starting Points for the Freedom of Argentines.”

Guillermo Francos, minister van Binnenlandse Zaken, verklaarde dat het besluit om deze voorstellen in te trekken voortkwam uit het gebrek aan consensus in het Congres. Volgens lokale bronnen verklaarde Francos:

“Het voorstel is gericht op het genereren van vrijheid voor economische ontwikkeling. Het was essentieel om dit snel naar buiten te brengen. Het belastingdeel was kleiner en vertraagde de behandeling.”

Het kwam er praktisch op neer dat Argentijnse burgers hun voorheen niet-aangegeven activa alsnog konden doorgeven, waarbij ze 0% betaalden voor de eerste $100.000. Vervolgens zou er 15% worden geheven over het resterende bedrag. Deze speciale regeling komt er nu (nog) niet.

In Argentinië leidt het bezit van alleen cryptocurrency’s niet tot een belastingplicht. Het kopen en verkopen is wel een belastbare handeling.


The post Argentinië schrapt regel voor netjes opgeven achterstallige cryptobelastingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.