Aptos verbrijzelt blockchainrecords met enorme stijging in transacties

Aptos, een layer-1 blockchainplatform ontwikkeld door voormalige Facebook-medewerkers, heeft een baanbrekende mijlpaal bereikt met het registreren van meer dan 115 miljoen transacties op één dag.

Aptos overtreft Solana in dagelijkse transacties

Op 25 mei heeft Aptos een nieuw record gevestigd door de 31,7 miljoen transacties van Solana te overtreffen en een verbazingwekkende 115,4 miljoen transacties op één dag te realiseren. De stijging van het transactievolume wordt grotendeels toegeschreven aan de lancering van Tapos Cat, een innovatief tap-to-earn spel dat snel aan populariteit won. Binnen de eerste dag op het mainnet verwerkte Tapos Cat een indrukwekkende 10 miljoen transacties, wat aanzienlijk bijdroeg aan de toegenomen activiteit op Aptos.

Recordbrekende transacties per seconde

Volgens Aptoscan bereikten de gebruikerstransacties per seconde (TPS) van de blockchain een record van 32.000 op dezelfde dag. Deze mijlpaal benadrukt de schaalbaarheid van het platform en de robuuste infrastructuur, en onderstreept de capaciteit om een aanzienlijke toename in activiteit aan te kunnen.

Kritiek en ondersteuning

Ondanks de indrukwekkende cijfers hebben sommige veteranen uit de industrie hun zorgen geuit over de levensvatbaarheid van Tapos Cat op de lange termijn. Critici beweren dat de focus van het spel op click-and-buy interacties de transactiecijfers kunstmatig kan opdrijven. Voorstanders zien Tapos Cat echter als een cruciaal technisch project dat de mogelijkheden van het Aptos netwerk laat zien.

Toekomstige ontwikkelingen

Aptos Labs blijft zijn bereik en mogelijkheden uitbreiden. Het team heeft onlangs een groep wereldwijde adviseurs geïntroduceerd, waaronder David Lawee, voormalig vicepresident bedrijfsontwikkeling bij Google. Daarnaast is Aptos Labs een samenwerking aangegaan met Atomrigs Lab om T wallet te lanceren, een Web3 portemonneedienst, in samenwerking met de Zuid-Koreaanse telecomoperator SK Telecom.

Indrukwekkende transactiesnelheid van Solana

Terwijl Aptos een nieuw record vestigde, blijft Solana een van de snelste blockchains. Op 6 april verwerkte Solana een buitengewone 91 miljoen transacties op één dag, met een dagelijks gemiddelde van 1.504 transacties per seconde (TPS).

Het succes van Aptos en Solana benadrukt de toenemende adoptie en innovatie binnen de blockchain industrie. Deze mijlpalen duiden op een groeiende interesse en investering in gedecentraliseerde financiën en blockchaintechnologie, en maken de weg vrij voor verdere ontwikkelingen op dit gebied.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Aptos verbrijzelt blockchainrecords met enorme stijging in transacties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.