Apple’s nieuwe AI: Wat betekent dit voor de toekomst

Apple onthulde onlangs een reeks kunstmatige intelligentie (AI) functies genaamd “Apple Intelligence” tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024. Deze innovaties, die dit najaar beschikbaar komen in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia, beloven Siri te verbeteren, AI-gegenereerde content op maat te leveren en de zoekmogelijkheden voor afbeeldingen te verbeteren.

Toch lijkt de beurs niet onder de indruk, en critici, waaronder Elon Musk, uiten hun twijfels. Wat betekent dit voor jou als investeerder of technologie-enthousiast?

Wat is Apple Intelligence?

Apple Intelligence omvat een meer converserende Siri die toegang heeft tot OpenAI’s ChatGPT, op maat gemaakte AI-gegeneerde “Genmoji,” verbeterde zoekmogelijkheden in de Foto’s-app en een “Image Playground” voor het genereren van afbeeldingen op basis van opdrachten. Deze AI-systemen kunnen ook acties uitvoeren tussen apps, meldingen beheren, content automatisch schrijven en tekst samenvatten.

Apple benadrukt de privacy van gebruikers door te stellen dat veel AI-functies op het apparaat zelf zullen werken, terwijl complexere verzoeken worden afgehandeld in hun “Private Cloud Compute” met behulp van Apple Silicon-servers.

Onafhankelijke experts zullen de servercode kunnen inspecteren om de privacy te verifiëren.

Marktreactie en kritiek van Elon Musk

Ondanks deze aankondigingen daalde de aandelenkoers van Apple met 1,91% tot $ 193,12, en de pre-market trading liet een verdere daling van 0,68% zien tot $ 191,80. Dit weerspiegelt een zekere scepsis in de markt over de nieuwe AI-functies. Tesla-CEO Elon Musk bekritiseerde de AI-integratie van Apple fel en dreigde Appleapparaten te verbieden bij zijn bedrijven als ze OpenAI’s ChatGPT op systeemniveau zouden integreren.

Musk noemde de integratie een “onacceptabele veiligheidsinbreuk” en beschuldigde Apple ervan gebruikersgegevens over te dragen aan OpenAI zonder te weten hoe deze zullen worden gebruikt. Hij betwijfelde ook Apple’s vermogen om gebruikersveiligheid en privacy te waarborgen en beweerde dat het bedrijf niet “slim genoeg is om hun eigen AI te maken.”

De invloed op Cryptomarkten

Hoewel de directe relatie tussen Apple’s AI-ontwikkeling en de cryptomarkt niet voor de hand ligt, kunnen de bredere implicaties van technologische vooruitgang en marktvertrouwen belangrijk zijn voor crypto-investeerders.

Technologiebedrijven zoals Apple spelen een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van digitale innovatie. De manier waarop de markt reageert op technologische aankondigingen kan inzicht geven in bredere trends en investeringsmogelijkheden, ook binnen de cryptosfeer.

Apple’s nieuwe AI-functies markeren een belangrijke stap in de evolutie van technologie, hoewel de markt niet direct overtuigd lijkt. Elon Musk’s kritiek benadrukt de voortdurende zorgen over privacy en veiligheid in de techindustrie. Voor crypto-enthousiastelingen en investeerders biedt deze situatie een kans om na te denken over de bredere implicaties van technologische innovaties en hun invloed op markten.

Blijf geïnformeerd, diversifieer je investeringen en zoek professioneel advies om optimaal te profiteren van de dynamische wereld van technologie en crypto.

 


The post Apple’s nieuwe AI: Wat betekent dit voor de toekomst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.