Apple-medeoprichter wint grote rechtszaak tegen YouTube wegens bitcoin-scam

Apple-medeoprichter Steve Wozniak heeft een rechtszaak tegen YouTube en Google gewonnen, meldt Cointelegraph. De rechtszaak draaide om het misbruik van Wozniak’s foto in bewerkte video’s om een bitcoinscam te promoten. De bekendheid van de Apple-medeoprichter is uitgebuit om beleggers te lokken naar de oplichting.

Apple-medeoprichter wint rechtszaak

Wozniak heeft, samen met zeventien andere slachtoffers van fraude, waaronder Bill Gates en Elon Musk, de aanklacht ingediend in 2020 nadat YouTube er naar verluidt niet in was geslaagd om oplichtingsvideo’s te verwijderen waarin gebruikers voor miljoenen dollars werden opgelicht. De rechter heeft het eerdere besluit van een lagere rechter opzij geschoven. Volgens de rechter beschermt YouTube zijn gebruikers onvoldoende om dit soort scams te verwijderen van zijn platform. 

De uitspraak heeft ook gevolgen voor de verantwoordelijkheden die onlineplatforms hebben bij het controleren van door gebruikers gegenereerde inhoud en het beschermen van gebruikers tegen oplichting. Volgens het hof komt het vaker voor dat populaire YouTube-kanalen een plek zijn om kijkers te misleiden.

Volgens de advocaat van Woznaik, Joe Cotchett, maakt het vonnis duidelijk dat sociale-mediaplatforms zoals “Google en YouTube de verantwoordelijkheid nemen voor hun daden en Sectie 230 niet kunnen gebruiken als een totaal schild voor hun gedrag.”


The post Apple-medeoprichter wint grote rechtszaak tegen YouTube wegens bitcoin-scam appeared first on Bitcoinmagazine.nl.