Apenkoorts voorbij? Yuga Labs, maker van Bored Ape Yacht Club, ontslaat werknemers

De hype rondom non-fungible tokens (NFT’s) lijkt af te koelen. Yuga Labs, het bedrijf achter de beroemde Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-collectie, kondigde ontslagen aan.

Greg Solano, CEO van Yuga Labs, meldde in een verklaring op X dat het bedrijf een “herstructurering” doorvoert en om die reden een onbepaald aantal werknemers zal ontslaan. “Simpel gezegd: Yuga was de weg kwijt geraakt,” aldus Solano. “Om terug op het juiste pad te komen, moeten we een kleiner, flexibeler en meer cryptonatief team worden.”

Waarde van Bored Ape Yacht Club daalt

De ontslagronde valt samen met een dalende vloerprijs voor de populaire NFT-collectie. De vloerprijs is de laagste prijs waarvoor een NFT uit een bepaalde collectie kan worden verkocht. Die prijs voor de Bored Ape Yacht Club is gedaald tot niveaus die niet meer zijn gezien sinds de lancering in 2021.

Op 1 mei 2024 was de vloerprijs van de Bored Ape Yacht Club volgens OpenSea rond de 13,395 ETH, oftewel ongeveer $ 40.000. Op 1 mei 2022 bereikte de vloerprijs nog een piek van 128 ETH, wat toen zo’n $ 354.000 waard was volgens NFTPriceFloor.

De hoogste prijzen die Bored Apes ooit behaalden, lijken ver weg. In september 2021 werd een Bored Ape door Sotheby’s geveild voor iets meer dan $ 24 miljoen.

NFT-markt nog niet dood

Ondanks de fors gedaalde vloerprijs van de Bored Ape Yacht Club vertoont de NFT-markt nog steeds enige levenstekens. Op 25 april 2024 gaf een anonieme verzamelaar volgens OpenSea bijna $ 12 miljoen aan ETH uit voor een CryptoPunk NFT.

De Bored Ape Yacht Club-collectie van Yuga Labs werd in april 2021 gelanceerd met 10.000 NFT’s die tekenfilmapen met verschillende kleuren, kleding en gezichtsuitdrukkingen afbeelden.

Het bedrijf bracht later nog diverse andere NFT-collecties uit, waaronder Mutant Ape Yacht Club en CryptoPunks. In 2022 haalde Yuga Labs $ 450 miljoen op in seed funding en werd het bedrijf volgens zijn website gewaardeerd rond de $ 4 miljard.

De afgelopen drie jaar heeft het bedrijf echter ook met de nodige controverse te maken gehad. In december 2022 werd Yuga Labs aangeklaagd door investeerders die beweren dat ze door beroemdheden die de NFT’s promootten zonder te onthullen dat ze daarvoor waren betaald, werden misleid om Bored Apes te kopen.

Doe je research voordat je investeert

Wanneer het gaat om digitale activa zoals NFT’s, is het belangrijk dat investeerders hun onderzoek doen.

Net als verzamelobjecten zoals kaarten of Beanie Babies kunnen NFT’s sentimentele waarde hebben. Echter, hun monetaire waarde is slechts zo hoog als iemand anders bereid is ervoor te betalen.

Er is geen garantie dat je winst zult behalen met de verkoop van een NFT, en daarom adviseren financiële experts om er niet meer geld aan uit te geven dan je bereid bent om te verliezen.


The post Apenkoorts voorbij? Yuga Labs, maker van Bored Ape Yacht Club, ontslaat werknemers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.