AntPool haalt het Amerikaanse Foundry in als grootste bitcoin mining pool

Antpool, de mining pool onder de vleugels van Bitmain, heeft Foundry ingehaald. Het heeft de meeste blokken per maand gemaakt, voor het eerst sinds januari 2022.

In november heeft Antpool 1.219 blokken aan de blockchain toegevoegd, waarmee het volgens MinerMag de 1.216 blokken van Foundry overtreft.

Door hun proof-of-work hebben ze de totale beloning van 8.672 BTC verdiend. Let wel op: het is een mining pool, waardoor het grootste deel van dit geld bestemd is voor de individuele miners.

De dominantie van Foundry in de hiërarchie van de mining pool was sinds de exodus van miners vanuit China een gegeven. De Amerikaanse mining markt groeide hard en sinds begin 2022 is dit een algemeen bekend gegeven.

Rond juni begon de rekenkracht van Antpool die van Foundry weer te naderen. Er zijn geluiden dat miners in China ondanks het verbod toch weer hun rigs aansluiten op het netwerk.

Het lijkt ook samen te lopen met de import van de Antminer S19XP en S19XP Hydro van Bitmain naar een Amerikaanse dochteronderneming in Georgië, aldus Cryptobriefing.

Volgens mempool.space is AntPool momenteel goed voor 28,47% van de rekenkracht. Foundry USA staat op 27,2%, gevolgd door F2Pool met iets meer dan 10%.

Bitmain had onlangs te maken met financiële problemen toen het de salarissen en bonussen van haar personeel niet kon betalen.

In 2021 kondigde Bitmain plannen aan om Antpool af te splitsen van hun originele bedrijfsvoering. Ze deden dit om zich beter te kunnen focussen op de ontwikkeling van ASIC’s, terwijl Antpool als een onafhankelijke entiteit door zou gaan.


The post AntPool haalt het Amerikaanse Foundry in als grootste bitcoin mining pool appeared first on Bitcoinmagazine.nl.