Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100 miljoen gedaan in EigenLayer. Dat is een op Ethereum gebaseerd platform. Deze stap geeft aan dat de investeringen van durfkapitaal in de crypto-sector mogelijk weer aan het opleven zijn. Bloomberg meldt dat a16z de enige investeerder was in deze financieringsronde, wat de grootste investering markeert die EigenLayer ooit heeft ontvangen.

EigenLayer is een gedecentraliseerd Ethereum “restaking” protocol dat gebruikers in staat stelt hun reeds gestake-te ETH opnieuw te gebruiken om Ethereum sidechains te beveiligen. Dit zou nieuwe soorten applicaties mogelijk maken, volgens a16z-partner Ali Yahya. De sidechains kunnen verschillen in schaalbaarheid en ontwikkelingseigenschappen van de basislaag van Ethereum.

Andreessen Horowitz heeft een geschiedenis van significante investeringen in de cryptosector, ondersteunend aan platforms als Coinbase, Kraken, Aave en OpenSea. Hun aanhoudende investering in crypto, ondanks de fluctuerende markt, benadrukt hun geloof in de langetermijnwaarde van blockchain-technologie en zijn toepassingen.

Staking werd in september 2022 geïntroduceerd op Ethereum, dat sindsdien de meest dominante proof-of-stake-blockchain is geworden. Volgens Etherscan is er nu meer dan 39,6 miljoen ETH gestaked op Ethereum.

De restaking-functie van EigenLayer maakt het mogelijk om dezelfde ether te gebruiken om extra beloftes te doen over het correct valideren van andere netwerken. EigenLayer biedt een puntensysteem voor gebruikers die herstaken via het platform, hoewel er nog geen plannen zijn om een eigen token te lanceren.

Met deze recente investering blijft a16z een actieve speler in de crypto-investeringswereld, na het oprichten van een crypto-fonds van $4,5 miljard in 2022. Chris Dixon, algemeen partner bij a16z, heeft bevestigd dat het bedrijf nog steeds op zoek is naar crypto-investeringen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024.


The post Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer appeared first on Bitcoinmagazine.nl.