Analisten voorspellen ‘massieve’ Bitcoin rally na 92 dagen consolidatie

De Bitcoin (BTC) koers beweegt, tot de frustratie van velen, al geruime tijd zijwaarts rond zijn oude all-time high van $ 69.000. Na een explosief eerste kwartaal wordt het geduld van investeerders nu volop op de proef gesteld. Bitcoin heeft in het verleden ook steeds geconsolideerd rond zijn eerdere all-time high, maar de huidige consolidatie is veruit het langst.

Volgens analisten biedt dit juist veel hoop voor een grote opwaartse koersbeweging.

BTC koers beweegt bijna 100 dagen zijwaarts

Bitcoin cycli vertonen tot op heden veel gelijkenissen. Iedere keer aan de start van een nieuwe bullmarkt neemt bitcoin bijvoorbeeld een adempauze rond de all-time high van de vorige bullmarkt. Ook nu vormt dit weer een sterke weerstand.

In de huidige cyclus is bitcoin voor het eerst in zijn gehele geschiedenis erin geslaagd om al tot een nieuwe all-time te stijgen voor zijn befaamde halving. Normaliter vestigde bitcoin pas enkele maanden na het belangrijke evenement een nieuw record.

De bitcoin koers heeft wat dat betreft dus geschiedenis geschreven, te danken aan een uiterst succesvol eerste kwartaal. Sindsdien heeft bitcoin echter flink wat stoom af moeten blazen, wat heeft geresulteerd in een eindeloze consolidatiefase die tot op de dag van vandaag nog voort wordt gezet.

Bitcoin zit inmiddels al 92 dagen verwikkeld in een tijdrovende consolidatieperode rond de oude all-time high van $ 69.000. Om precies te zijn zit bitcoin vast in een handelsbereik tussen grofweg $ 60.000 en $ 72.000.

Hoewel het voor veel crypto-bezitters een moeilijke periode is om te doorstaan, biedt het volgens analisten juist veel perspectief voor wat er mogelijk komen gaat.

“Over het algemeen is de regel: hoe langer een consolidatie, hoe groter de expansie daarna”, zo schrijft de populaire Nederlandse Daan Crypto Trades op socialmediaplatform X.

Crypto-analist Mags laat in een uitgezoomde koersgrafiek zien dat de huidige periode van consolidatie de langste ooit is voor bitcoin. In 2017 bewoog bitcoin voor 48 dagen zijwaarts rond zijn eerdere recordprijs alvorens de weg omhoog werd ingezet en in 2021 bedroeg deze consolidatiefase 21 dagen. 

“Iedere cyclus valt een vergelijkbaar patroon op, waarin Bitcoin consolideert in de buurt van de all-time high om vervolgens een fase van prijsontdekking te starten,” aldus de analist.

‘Gigantische opwaartse rally’ voor bitcoin

Mags denkt net als Daan dat de huidige saaie prijsactie van bitcoin gevolgd zal worden door een weerzinwekkende rally. “Zodra we uit deze range breken, gaan we aan een gigantische opwaartse rally beginnen,” zo liet hij zijn ruim 79.000 volgers weten.

Volgens crypto-analist Rekt Capital barst de parabolische fase van de bullmarkt los wanneer de weerstandszone tussen $ 71.500 en de all-time high van bijna $ 74.000 wordt doorbroken. Volgens historische data zou een dergelijke uitbraak pas in september plaatsvinden.

Bitcoin is de laatste tijd echter een paar keer akelig dichtbij geweest. Keer op keer zijn de bears echter nog te sterk geweest rond de $ 72.000, waardoor er nog altijd geen punt achter de consolidatiefase kan worden gezet.

Bovendien is het niet gegarandeerd dat bitcoin nieuwe hoogtes zal bereiken. De verwachting hiervoor is voornamelijk gebaseerd op het historische patroon waarbij Bitcoin na eerdere halvings steeds een nieuwe bullmarkt betrad.

Of dit opnieuw zal gebeuren, blijft echter onzeker.

 


The post Analisten voorspellen ‘massieve’ Bitcoin rally na 92 dagen consolidatie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.