Analisten verwachten een explosieve altseason door deze drie indicatoren

Ondanks een daling van bijna 20% in de marktkapitalisatie van altcoins in de afgelopen maand, blijven analisten optimistisch. Ze voorspellen een aanstaande “explosieve rally”. Volgens verschillende crypto analisten bevindt de markt zich momenteel in de “disbelief stage”, een fase die vaak voorafgaat aan een grote opleving, als de geschiedenis zich herhaalt.

Crypto Fear and Greed Index daalt: altseason op komst?

Crypto analist Mikybull Crypto lichtte de huidige marktsentiment toe aan zijn 66.600 volgers op X in een bericht van 11 mei. Hij merkte op: “De marktkapitalisatie van altcoins bevindt zich momenteel in de disbelief stage, wat historisch gezien gevolgd wordt door een explosieve rally.”

https://twitter.com/MikybullCrypto/status/1789284803902075333

Deze fase wordt gekenmerkt door scepsis onder beleggers ondanks positieve marktsignalen. Bijvoorbeeld, de Crypto Fear and Greed Index heeft in de laatste 30 dagen een grote daling van 24 punten gezien, met nu een “Greed” score van 56.

Altcoin markt zet zich schrap voor groei

Verder ondersteunt de totale marktkapitalisatie van altcoins, exclusief de top 10 cryptocurrencies, het potentieel voor groei. Deze is de afgelopen maand met 17,55% gedaald naar $264,9 miljard, volgens gegevens van TradingView.

Desondanks blijft het boven het kritieke ondersteuningsniveau van $250 miljard, wat het podium klaarzet voor een mogelijke opwaartse beweging. De crypto analist Rekt Capital deelde dit perspectief met zijn 465.300 volgers op X, waarin hij stelde dat de markt zich “positioneert voor een toekomstige stijging” in een bericht van 12 mei.

Drie technische indicatoren in de gaten houden

Analisten houden drie technische indicatoren nauwlettend in de gaten om de waarschijnlijke richting van de altcoin markt te beoordelen: de 20-daagse exponentiële moving average (EMA), de relative strength index (rsi) en bitcoin dominantie.

De EMA, die meer gewicht legt op recente prijzen, wordt nauwlettend gevolgd voor tekenen van een bullish crossover in de crypto markt. Als de totale marktkapitalisatie de EMA20 opnieuw test terwijl het bullish signalen vertoont op de stochastic RSI, zou dit het begin van een rally kunnen signaleren, zoals gesuggereerd door de crypto analist Titan of Crypto op 11 mei.

Bovendien blijft bitcoin’s marktaandeel, zoals afgebeeld op de bitcoin dominance chart, een essentiële indicator. Op dit moment staat de dominantie van bitcoin op 54,7%, een lichte daling van 0,56% in de afgelopen week. Volgens technisch analist Yoddha kan een verdere daling in de dominantie van bitcoin het begin van een “altseason” aankondigen.


The post Analisten verwachten een explosieve altseason door deze drie indicatoren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.