Analisten: “Koop bitcoin 6 maanden voor halving”

De Britse analist Raoul Pal voorspelt een veelbelovend 2024 voor bitcoin, mogelijk presterend boven techaandelen, ondersteund door bullish marktindicatoren en de aanstaande halvering van bitcoin.

Investeerder Raul stelt dat bitcoin techaandelen kan overtreffen, omdat hij voorspelt dat 2024 een veelbelovend jaar zal zijn voor bitcoin. Hij komt tot deze voorspelling op basis van marktindicatoren en recente trends in de cryptomarkt.

De analyse van Pal suggereert dat crypto volgend jaar aanzienlijke groei gaat doormaken, waarbij hij verwijst naar gegevens die aantonen dat groei-activa zoals NDX en crypto waarschijnlijk vroeg zullen herstellen. Hij gebruikte de GMI Financial Conditions Index om deze positieve trend te voorspellen.

Een andere analist, Vetle Lunde van K33 Research, heeft een bullish sentiment gemeld in de toekomstige prijzen van bitcoin, waarbij hij wijst op hoge interesse en prijspremies op de Chicago Mercantile Exchange (CME).

De opwinding neemt toe naarmate de halvering van bitcoin in april 2022 nadert, met speculatie over de marktprestaties. Analisten suggereren dat het kopen van bitcoin zes maanden voor de halvering en verkopen 18 maanden daarna mogelijk zeer winstgevend kan zijn, omdat dit kan profiteren van de cyclische prijsbewegingen van bitcoin rondom het evenement.

Bitcoin halving

De halvering vindt plaats na elke 210.000 blokken, wat zich vertaalt naar ongeveer vier jaar, gezien de gemiddelde bloktijd van tien minuten. Bij elke halvering wordt de block reward gehalveerd. De volgende halving naar 3,125 bitcoin per block vindt waarschijnlijk rond april/mei 2024 plaats.

De halvering heeft enkele belangrijke implicaties. Ten eerste vermindert het de snelheid waarmee nieuwe bitcoins in omloop komen, waardoor het aanbodgroei vertraagt. Dit mechanisme is ingebouwd om enige schaarste te introduceren en lijkt op het idee van het delven van edelmetalen zoals goud, waarbij de beschikbaarheid na verloop van tijd afneemt.

De vorige halveringen hebben historisch gezien samengevallen met periodes van stijgende bitcoinprijzen, maar het is belangrijk op te merken dat de marktreactie complex is en door verschillende factoren wordt beïnvloed. Sommige analisten suggereren dat de halvering een rol kan spelen in het beïnvloeden van het evenwicht tussen vraag en aanbod, wat de prijs kan beïnvloeden.


The post Analisten: “Koop bitcoin 6 maanden voor halving” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.