Analist Waarschuwt dat Bitcoin Volatiliteit Gaat Verliezen om Deze Reden

Bitcoin maakt een transformatie door in zijn marktdynamiek, met een grote afname van zijn volatiliteit. Matt Hougan, de Chief Investment Officer bij Bitwise Asset Management, zegt dat bitcoin binnenkort zijn label als een volatiele investering kan verliezen. Deze verandering wordt gedreven door de grote vermindering van prijsschommelingen in het afgelopen decennium.

ETF’s veranderen de bitcoin markt

Een grote verandering voor bitcoin was de komst van de eerste exchange-traded funds (ETF’s) op 11 januari. Sindsdien is de waarde van bitcoin met meer dan 50% gestegen. Het bereikte zelfs een recordhoogte van meer dan $73.000 deze week. Hougan legt uit dat er nu meer vraag is naar bitcoin door deze ETF’s, terwijl het aanbod niet snel groeit, zeker met de bitcoin halving dat gaat gebeuren in april.

Aangezien de vraag stijgt, en het aanbod minder snel zal toenemen, is de prijs van bitcoin aan het stijgen. Ondanks de goede cijfers, geeft Hougan toe dat bitcoin misschien niet geschikt is voor iedereen omdat het bekend staat om de volatiliteit. Het kan snel van waarde veranderen en sommige mensen vinden het moeilijk te begrijpen.

Short gaan op bitcoin pakt niet goed uit

Naast Bitwise heeft ProShares ook een ETF, de Short Bitcoin Strategy ETF. Dit is bedoeld om winst te maken als de waarde van bitcoin daalt. Ondanks een daling van 42% dit jaar en een bijna 70% daling in het afgelopen jaar, blijft Simeon Hyman, de Global Investment Strategist van ProShares, optimistisch. Zo haalt hij de woorden van Mark Twain aan, “De berichten over onze ondergang zijn sterk overdreven,” om vertrouwen uit te drukken in de rol van de ETF als een belangrijk alternatief op de markt.

Hyman benadrukt dat de kracht van bitcoin al bestond vóór de lancering van de spot bitcoin ETF’s, wijzend op de veerkracht tijdens de ineenstorting van aan crypto gerelateerde financiële instellingen vorig jaar, zoals FTX. Hyman gelooft dus wel dat er in de toekomst nog meerdere momenten gaan komen dat bitcoin sterk zal dalen door bijvoorbeeld ineenstortingen van grote spelers in de markt. Dit suggereert dat Hyman dus nog wel in deze volatiele markt van bitcoin blijft geloven.


The post Analist Waarschuwt dat Bitcoin Volatiliteit Gaat Verliezen om Deze Reden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.