Analist voorziet gigantische correctie voor ethereum

De populaire analist Ali Martinez zegt dat ethereum er op dit moment heel bearish uitziet, nadat de nummer twee van de markt onder de steun bij 3.400 dollar terecht is gekomen. Volgens Martinez kan ether vanaf hier nog 14 procent dalen, nadat er een zogenaamde bear pennant breakdown plaatsvond.

“Het meest gruwelijke scenario voor ethereum op dit moment is het doorbreken van de steun op 3.400 dollar”, aldus Martinez.

Gigantische correctie voor ethereum aanstaande?

Op basis van de bearish pennant voorziet Ali Martinez een koersdaling van ethereum naar het niveau van 2.800 dollar als een serieuze mogelijkheid. Dat zou vanaf het huidige niveau van 3.286 dollar een behoorlijke daling opleveren voor de nummer twee van de markt.

In de bovenstaande grafiek is deze pennant te zien. Normaal gesproken zien technische analisten een neerwaartse uitbraak uit dergelijke patronen als een continuatiepatroon voor de neerwaartse trend.

Op basis van on-chain data claimt Martinez dat het niveau op 2.850 dollar steun kan bieden voor ethereum. Dit is namelijk een prijspunt waarop 1,99 miljoen adressen collectief een totaal van 1,64 miljoen ethereum bij elkaar kochten.

Dat steunpunt zien we in de bovenstaande tabel van de analist. Al hoeft de huidige koersactie natuurlijk niet te betekenen dat ethereum per definitie naar dat niveau afzakt.

Ook gevaarlijke koersactie voor bitcoin?

Vervolgens springt de analist over op bitcoin, waarvoor hij op de grafiek ook een gevaarlijke situatie ziet ontstaan. Voor bitcoin is het volgens Martinez belangrijk dat de koers boven het 200 exponentiële bewegende gemiddelde blijft op de vieruur-grafiek.

“De 200 EMA op de vieruur-grafiek van bitcoin blijft een fantastische steun. Sinds begin februari heeft deze bitcoin van verdere koersdalingen weten te behoeden.

Om die reden ligt mijn focus op dit niveau, omdat deze een koersopleving garandeert als het niveau behouden blijft. Als hij echter breekt, zoals in januari, dan kan dat een voorbode zijn voor nieuwe koersdalingen voor bitcoin”, zo waarschuwt Martinez.

Op het moment van schrijven ligt de bitcoin koers echter op 65.458 dollar, terwijl het 200 EMA op de vieruur-grafiek op 65.549 dollar ligt. Zodoende moet bitcoin daar snel weer boven komen, zo is de overtuiging van Martinez.


The post Analist voorziet gigantische correctie voor ethereum appeared first on Bitcoinmagazine.nl.