Analist Voorspelt Verdere Daling voor Bitcoin naar $63.000!

De crypto markt heeft onlangs een flinke schok gekregen, de prijs van bitcoin is namelijk sterk gedaald de afgelopen dagen. Na een periode van flinke groei en hoge pieken, is de waarde van bitcoin gezakt naar $65.000. Op dit moment is de waarde van bitcoin $66.310. Niet alleen bitcoin heeft het zwaar, maar ook andere munten, zoals ethereum en binance coin, zijn flink in waarde gedaald. De populaire memecoins dogecoin en shiba inu hebben het nog moeilijker, met dalingen van 20% en bijna 30%. Maar wat zeggen analisten over deze daling?

Daling bitcoin heeft grote invloed op de markt

De recente daling in de prijs van bitcoin heeft een grote invloed gehad op de hele cryptomarkt. De recente prijscorrectie in bitcoin heeft de marktdynamiek en het sentiment van beleggers veranderd, waarbij meer dan 151.000 handelaren te maken hebben gehad met margin calls in de afgelopen 24 uur als gevolg van een toename in liquidaties. In totaal is er voor $426 miljoen aan liquidaties geweest, waarbij bitcoin het hardst is getroffen.

Grote verliezen voor handelaren

In de laatste 24 uur heeft de prijsdaling van bitcoin geleid tot liquidaties die meer dan $104 miljoen bedragen, waarbij handelaren met long posities het meest hebben geleden, met een verlies van $86 miljoen in vergelijking met $18 miljoen voor handelaren met short posities. Ethereum heeft ook grote liquidaties meegemaakt, met in totaal $48 miljoen, waarvan $33 miljoen long handelaren trof en $15 miljoen short traders.

Experts waarschuwen voor grotere dalingen

Marktanalisten, zoals Markus Thielen, CEO van 10x Research, hebben gewaarschuwd voor verdere neerwaartse risico’s voor bitcoin. Thielen heeft een voorspelling van een mogelijke daling naar $63.000 gemaakt. In zijn analyse benadrukt hij de lage handelsvolumes en liquiditeit, die het risico op scherpe prijscorrecties vergroten.

Veel traders lijken zich te kunnen vinden in Thielen’s inzichten en passen hun strategieën daarop aan. Het tijdperk van de meme coin gekte lijkt af te nemen, aangezien de grootste meme coins snel zijn gedaald. Echter blijft de prijs van solana, waar de meeste nieuwe meme coins op gelanceerd worden, sterk overeind.


The post Analist Voorspelt Verdere Daling voor Bitcoin naar $63.000! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.