Analist: ‘Explosieve stijging voor bitcoin koers in aantocht’

De populaire pseudonieme analist Bluntz, die in 2018 de bodem van de bitcoin bearmarkt wist te voorspellen, verwacht nog meer explosieve stijgingen van de digitale munt. Bluntz baseert zich hiervoor op de Elliott Wave theorie, een benadering binnen de technische analyse die leunt op de “psychologie van de massa.”

Volgens de theorie bewegen koersen van financiële assets zich in golfbewegingen, op basis van de psychologische gesteldheid van de massa.

Golf drie is onderweg voor bitcoin…

“Ik denk dat het waarschijnlijk is dat bitcoin momenteel aan zijn derde golf bezig is. Zodra we de all-time high doorbreken, wat bijna onvermijdelijk lijkt op dit moment, gaan we aan een impulsieve stijging beginnen.

Er gaan geen echo-bubbel zijn zoals we die in 2019 zagen. Ik verwacht een monsterlijke derde golf voor bitcoin op de maandgrafiek”, aldus de analist.

Hij verwacht op basis van zijn analyse een stijging van 100 procent van bitcoin, voordat de stijging van vijf golven ten einde komt.

“Ik denk dat de bitcoin koers van 120.000 tot 130.000 dollar een goed target is voor deze stijging van vijf golven vanaf de dieptepunten van de bearmarkt.

Persoonlijk verwacht ik niet dat we veel hoger gaan dan dat. Ik denk dat iedere cyclus lagere rendementen kent. Al zien we ook weer voldoende gestoorde targets van bijvoorbeeld 200.000 dollar.

Maar ik denk dat een bitcoin koers van 120.000 tot 130.000 dollar voor deze cyclus de top moet zijn”, zo vertelt Bluntz.

Bitcoin opent aanval op all-time high?

Op het moment van schrijven lijkt bitcoin bezig aan een voorzichtige aanval op de all-time high. Er werden al een aantal pogingen ondernomen, maar die strandden iedere keer op een behoorlijke weerstand.

Na de laatste poging is bitcoin weer enigszins teruggevallen en momenteel handelt de koers op 67.670 dollar.

Terwijl bitcoin voorzichtig daalde het afgelopen uur, is de ethereum koers juist aan een stijging begonnen. Ethereum klokt momenteel binnen op 3.707 dollar en een stijging van 0,79 procent over de afgelopen 60 minuten.

Is dit het moment waarop ethereum weer een kleine inhaalslag kan maken ten opzichte van bitcoin of blijft de munt terrein verliezen?


The post Analist: ‘Explosieve stijging voor bitcoin koers in aantocht’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.