Analist: Ethereum ETFs zijn de ‘call-optie’ op Web3

Bitcoin is vanaf de lancering in januari 2009 de grootste munt van de markt en is nooit in de problemen gekomen. Ondanks dat denkt Michael Nadeau dat de potentiële markt voor Ethereum veel groter is dan die van Bitcoin. “Ethereum heeft in potentie een veel grotere markt als je de twee munten op basis van simpele investeringsterminologie beoordeelt”, aldus Nadeau.

Ethereum de ‘call-optie’ voor Web3?

In zijn zogenaamde DeFi-rapport analyseert Michael Nadeau de markt en noemt hij Ethereum een “call-optie” voor de adoptie van Web3 toepassingen.

Nadeau gelooft dat Ethereum zijn all-time high van november 2021 kan doorbreken zodra de Spot Ethereum ETFs op de markt komen. Die all-time high ligt momenteel op $4.870 terwijl de huidige koers binnenkomt op $3.850.

Wat de “case” voor Ethereum volgens hem nog beter maakt, is dat validators binnen het netwerk niet dezelfde kosten maken als Bitcoin miners. Daardoor hoeven zij niet te verkopen om hun kosten te dekken, in tegenstelling tot Bitcoin miners.

“Ethereum heeft niet hetzelfde niveau van ‘structurele verkoopdruk’ die Bitcoin heeft, omdat Ethereum validators geen operationele kosten maken, terwijl Bitcoin miners die wel hebben”, aldus Nadeau.

Ethereum veel ‘reflexiever’ dan Bitcoin

Een ander argument waarom Nadeau meer vertrouwen heeft in Ethereum dan in Bitcoin is de positieve reflexiviteit die de munt van Vitalik Buterin kent.

“Deze reflexiviteit komt tot uitdrukking in de zin dat prijsactie leidt tot on-chain activiteit, wat leidt tot meer verbrande Ethereum, wat het narratief versterkt, waardoor de prijs stijgt, er meer on-chain activiteit is en er meer ETH worden verbrand”, aldus Nadeau.

In vergelijking met Bitcoin heeft Ethereum volgens hem “superieure” netwerkeffecten en biedt het via staking de mogelijkheid om een rendement te verdienen, wat bij Bitcoin niet mogelijk is.

Het probleem met de ETFs is echter dat die geen staking-rendementen bieden, waardoor investeerders daar mogelijk weinig/geen interesse in hebben. Dat zullen we de komende weken of maanden gaan zien, zodra de ETFs op de markt komen.


The post Analist: Ethereum ETFs zijn de ‘call-optie’ op Web3 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.