Analist: Ethereum ETF kan altcoins naar de stratosfeer sturen

The Flow Horse, een hele populaire pseudonieme analist op Twitter, denkt dat een Spot Ethereum ETF de potentie heeft om altcoins naar de stratosfeer te sturen. “Ik dacht dat we een relaxte zomer zouden krijgen, maar als we een Ethereum ETF krijgen, dan gaat de tweede windvlaag ons heel hard raken.”

Met name Dogecoin staat er volgens hem heel goed voor in de grafieken.

Deze grafiek van Ethereum is gestoord

Dan gaat de analist over op het analyseren van Ethereum zelf. Daarbij focust hij zich met name op de Open Interesse (OI); het aantal openstaande contracten op de futuresmarkt voor Ethereum.

Een hoger getal wijst meestal op een hogere mate van speculatie voor een asset. Ook de “premium” die investeerders moeten betalen voor het aanhouden van Ethereum-futures is inmiddels van negatief naar positief gesprongen.

Dat wijst erop dat de speculatie weer terug is en dat kan in theorie een top signaleren. In ieder geval de potentie dat we op de korte termijn nog een stevige correctie krijgen, zo lijkt The Flow Horse te suggereren.

Niets is zeker in deze markt

De financiële markt is een onvoorspelbaar beestje, maar de cryptomarkt spant de kroon. Van de ene op de andere dag kan het sentiment compleet omslaan.

In aanloop naar het nieuws over de Ethereum ETF was het sentiment matig of wellicht heel voorzichtig optimistisch.

Na het plotselinge nieuws schoot de koers omhoog en sloeg het sentiment weer helemaal om naar positief. Wellicht dat de markt daar weer een beetje te ver in doordraaft momenteel.

Zeker als je bedenkt dat er op macro-economisch gebied nog veel onzekerheid heerst. Het is namelijk allesbehalve duidelijk dat de Amerikaanse centrale bank op korte termijn de rentes gaat verlagen.

De inflatie is nog niet op het gewenste niveau en lijkt daar ook niet snel naar terug te keren. Wat dat betreft kan het nog steeds een saai zomer worden voor de markt.


The post Analist: Ethereum ETF kan altcoins naar de stratosfeer sturen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.