Analist: Deze Indicator Staat Enorm Bullish Voor De Bitcoin Koers

Crypto-analist en handelaar Kevin Svenson zegt dat bitcoin (BTC) op het punt kan staan van een aanzienlijke opwaartse beweging op basis van één indicator.

Bitcoin koers bullish indicator

Svenson vertelt aan zijn 74.800 YouTube-abonnees dat de Relative Strength Index (RSI) oscillator “een leidende indicator kan zijn”. Het potentieel van deze indicator kan namelijk nuttig zijn bij het voorspellen van de “volgende grote beweging”. Volgens Svenson suggereert de RSI-indicator op de daggrafiek dat de kans toeneemt dat de bitcoin koers aan een nieuwe rally begint.  En wellicht is er kans dat de kans boven de all-time high van ongeveer $73.800 komt.

“Als je naar de RSI kijkt en je kijkt naar alle voorgaande prijsacties, dan zijn de uitbraken van de dagelijkse RSI downtrend lijn zeer goede indicatoren. Het duidt meestal op de volgende grote push naar boven. En nu voor bitcoin spelen we dit opnieuw uit. Net zoals de spot Bitcoin ETF (exchange-traded fund) goedkeuring kreeg en er sprake is van een “sell the news, buy the rumor” evenement. Zodra we de RSI downtrend lijn braken, dat is wanneer we nieuwe prijshoogtes kregen. De dagelijkse RSI van bitcoin bevindt zich weer in een downtrend. En wanneer we deze in het verleden kregen, duidt dat meestal op de volgende push naar nieuwe hoogtes. En dus kunnen we vrij dicht bij dit moment zijn.”

De analist en handelaar zegt dat Bitcoin een bullish patroon vormt en de voltooiing ervan kan samenvallen met de RSI-indicator die een opwaartse potentieel signaleert rond 20 april. Dat is ook het moment dat de halving zich voltrekt.

“We kunnen eigenlijk uitbreken naar nieuwe hoogtes tijdens de halvering wat over het algemeen zeer bullish is. Want als we uitbreken tijdens de halvering, zal het overal in het nieuws zijn. En het zal veel opwaartse druk uitlokken, veel vraag, met veel bullish prijsactie.”

Wat zeggen andere analisten? Matthew Hyland ziet dat de koers is afgewezen en de bulls moeten nu opnieuw deze weerstand bij ~$68.500 testen.

On-chainanalist Checkmate deelt deze analyse. Hij concludeert op basis van on-chaincijfers dat de bears weinig dominant zijn. De diepste correctie gaat in de huidige cyclus tot een min van 20%. Dat ligt veel minder diep dan in eerdere cycli. Het betekent dat de markt heel snel bitcoins opslurpt die op de markt worden aangeboden. Een verklaring zijn Wall Street bedrijven die bitcoins nodig hebben als dekking van hun bitcoin ETF.

Volgens analist Philip Swift neemt de correlatie met goud weer toe, is dat een signaal dat er meer behoefte is aan schaarse middelen in deze spannende geopolitieke tijd?


The post Analist: Deze Indicator Staat Enorm Bullish Voor De Bitcoin Koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.